/media/fafkfkj0/07_tnt_sh-foto-ronny-danielsen.jpg?width=1920&height=1080&format=webp&v=1da76dbe6a35470

TNT

Fredag2. augustkl. 23:30Hovigs Hangar

I 2024 feirer det første av TNTs klassiske album «Knights of the New Thunder» 40 år. Like lenge siden er det Tony Harnell sang sine første strofer i bandet. Det skal markeres.

TNT gjør noen eksklusive konserter under fanen «40 Years of Thunder», deriblant på Notodden Blues Festival fredag 2. august. TNT lover publikum et godt utvalg låter fra den klassiske 40-åringen, og selvsagt også en mengde favoritter fra resten av bandets sterke låtkatalog.

Hva ville norsk hardrockhistorie vært uten TNT? Det legendariske norsk-amerikanske bandet har siden begynnelsen av 80-tallet levert ikoniske plater, vunnet prestisjetunge priser og turnert verden rundt. I prosessen har de solgt millioner av album, med massiv suksess i Europa og Japan.

«Tell No Tales» ble belønnet med en Spellemann i 1987 for beste rockeplate, i 2019 ble TNT innlemmet i Rockheim Hall of Fame og nå er det altså klare for nye oppgaver.

Sommeren 2022 kom Tony Harnell, Ronni LeTekrø og Diesel Dahl sammen igjen etter seks år borte fra hverandre, og ga fansen et gjenhør med låter fra en katalog som kan hamle opp med de fleste internasjonale hardrock-band. Tilbakemeldingene etter konserter på festivaler som Sweden Rock, Tons of Rock og Trondheim Rocks var strålende, og både publikum og presse meldte tilbake om et band i toppform med alle ferdigheter i behold.

I tillegg til Notodden Blues Festival står prestisjefylte festivaler som Monsters of Rock i USA og spanske Rock Imperium Festival på turnelista til Norges mest ikoniske hard rock band.