Laster Arrangementer

Andrew Strong og hans 6 mann sterke band fra Dublin er klar for årets Notodden Blues Festival. Alle husker Andrew Strong som den karaktersterke sangeren med vulkan i stemmen fra suksessfilmen «The Commitments». Nå kommer Andrew Strong Band eksklusivt til Notodden for å skape feststemning med sitt kruttsterke soulbrygg fra nordsiden av Dublin. «Med Andrew Strong på plass så er programmet på hovedscenen festivallørdagen komplett. På rekke og rad får publikum oppleve Beth Hart, The Waterboys, Canned Heat, Hellbillies, Vanessa Collier og Andrew Strong Band. Dette er en av de sterkeste lørdagene vi har presentert. Her er det virkelig noe for enhver smak,» sier festivalsjef Jostein Forsberg.

Filmen «The Commitments» gikk sin seiersgang verden over da den kom ut i 1991. Plata med musikken fra filmen solgte til 3 x platina, filmen har kultstatus og lever fortsatt sitt eget liv. Mye på grunn av den sterke musikken og Andrew Strong sin tolkning av rollefiguren Deco Cuffe.

Filmsuksessen førte til flere turneer og konserter for The Commitments, blant annet i Europa og USA. Men Andrew ville gjøre noe mer enn å synge i dette filmskapte soulbandet. Han hadde en stemme som minnet om Joe Cocker, og etter hvert et navn som kunne stå på egne ben. Han fikk turnere sammen med blant andre Elton John, Bryan Adams, David Gilmore og Prince. I 1993 ga han ut soloalbumet «Strong» i 1993. Turneer fulgte, og han var «opening act» for The Rolling Stones, ZZ Top og Lenny Kravitz. Han fikk også syngejobben i The Blues Brothers Band, og spilte festivaler over hele verden.

Gjør deg klar for en mega dose kjent og kjær soulmusikk når Andrew Strong og hans band fra Dublin legger turen til årets bluesfestival på Notodden.