Laster Arrangementer

Hva får du med en tett og tøff trio med gitar, bass og trommer, supplert med en svingende blåserekke? Riktig svar er Anita Nordheim Blues ‘n’ Groove Company.

Anita Nordheim Blues ‘n’ Groove Company er et band som til de grader markerer seg både på plate-, streaming- og konsertfronten om dagen. Oppmerksomheten rundt bandet har virkelig skutt i været etter overbevisende omtaler og sterke streaming-tall i kjølvannet av debutalbumet «Despite» i 2022.

Anita Nordheim Blues ‘n’ Groove Company har hovudbase i Bergen der flere av bandmedlemmene er bosatt, mens vokalist og saksofonist Anita Nordheim holder til i industritettstedet Høyanger.

Bandmedlemmene fant sammen som følge av en sterk felles interesse for blues-, groove- og soulmusikk. Som med den mer enn hundre år gamle metallindustrien i Høyanger, er Anita Nordheims musikalske uttrykk også en smeltedigel. Bandets repertoar henter først og fremst inspirasjon fra amerikansk rock, blues og soul, men inneholder også innsmett av funk og jazz.

Anita Nordheim Blues ‘n’ Groove Company spiller blues- og groovemusikk – rått, med følelse og uten noe juggel. Bandet starta som en hyllest til noen av de mest særpregede kvinnelige artistene i musikkhistorien, men prosjektet utviklet seg raskt til å bli noe mer. Etter ein solid start med klubbkonserter og enkelte festivaljobbopptredene gikk bandet i studio og spilte inn musikk signert gruppa sine to låtskrivere Anita Nordheim og Tore Kvalvik.

Anita Nordheim Blues ‘n’ Groove Company består av Anita Nordheim (leadvokal, baryton-og alt saksofon), Tore Kvalvik (gitar), Mikael C Jørgensen (trommer), Peter Sæverud (Bass), Hans Marius Andersen (Trompet) og Håvar Skaugen (Tenorsaksofon).