Laster Arrangementer

BLUESLEGENDEN BOBBY RUSH TILBAKE TIL NOTODDEN

Den 2x Grammy-vinner, Bobby Rush, er «rawer than raw» og kommer tilbake til Notodden Blues Festival for første gang siden 2008! Når vi snakker autentisk Blues, er Bobby Rush den eldste av turnerendende artister med direkte linje tilbake til bluesens pionertid og de gamle mesterne. Bobby Rush er er en sann blueslegende. Han er født i 1933, mens Buddy Guy er født i 1936. Rush har laget plater i nesten 70 år, deltatt på mer enn 400 innspillinger, gitt ut 75 plater – inkludert 27 album og nå planlegges det en musikal, «Slippin’ Through the Cracks, basert hans innholdsrike liv og selvbiografi fra 2021.

I en alder av 89 år er Bobby Rush ikke i nærheten av å senke farten og tenke på å pensjonere seg. Bobby Rush planlegger nytt album, og så seint som i 2020 vant han Grammy Awards i kategorien «Best Traditional Blues Album» for platen «Rawer Than Raw». Et album der han stripper ned musikken til kun vokal, gitar og munnspill, slik bluesen var når han vokste opp. Han setter søkelys på akustiske blueslegender som Skip James og Robert Johnson, samtidig som han hedrer sine samtidige fra musikkscenene på 1950- og 60-tallet som Howlin’ Wolf, Sonny Boy Williamsson og Muddy Waters. Det er denne utgaven av Bobby Rush som kommer til Notodden.

Bobby Rush skapte Sliperihallen elektrisk stemning da han opptrådte der med fullt band og dansere i 1999. I 2008 kom han tilbake som akustisk solo-artist i kjølvannet av solo-albumet «Raw». I år kommer han etter vårt ønske tilbake til Notodden for å gjøre sine eneste akustiske solo-opptredener i Europa i 2023 to dager på Folk & Blues Stage.

Bobby Rush fyller 90 år i november. Vi vil at publikum alltid skal kunne oppleve autentisk blues på Notodden, og BLUES blir ikke ektere enn dette!