Laster Arrangementer

Byting er et av de mest populære bandene i Telemark. I sitt tiende år som live-artister er de mer aktuelle enn noen gang, med slipp av ny musikk, videolanseringer og konserter gjennom hele jubileumsåret. Opptreden som hovedartist på Rootsville Americana Stage på Notodden Blues Festival lørdag 5. august er en av flere profilerte jubileumsmarkeringer i 2023.

Med sin karakteristiske musikk omtales Byting ofte som «lyden av Midt-Telemark», og de ble raskt et folkekjært band over hele Norge gjennom sin karrieredefinerende deltakelse i TV-serien «Rådebank».

Byting er ikke lett å putte i en musikalsk bås, men sjangere som Americana, Viserock, Country, Folkrock, Roots og Bygderock er alle dekkende og flittig brukte beskrivelser. Byting har skapt et eget karakteristisk lydbilde med Bø-dialekt og Hardingfele som bærende elementer, mens tekstene til Thomas Hellekås fyrer opp fantasien med troverdige karakterskildringer og selvopplevde livshendelser i et finurlig egendefinert univers.

Uansett hvordan man vil omtale musikken, har Thomas Hellekås og Byting truffet et bredt publikum og bygd opp en stor fanskare over hele Norge. Med godt over 50 millioner streams av sine låter bekrefter Byting sin sterke posisjon, og viser at ærlige og folkelige tekster, godt musikalsk håndverk og målrettet arbeid gir resultater.

Byting er alltid en suksess på Rootsville Americana Stage. Vi ønsker dem hjertelig velkommen tilbake til den populære scenen lørdag 5. august. Det er bare å forvente fullt hus og høy stemning denne kvelden.

 

Byting 2023 består av:

Thomas Hellekås (vokal, gitar), Sindre Bakkåker (trommer), Magnus Westgaard (bass, kor), Eirik Ask (tangenter, trekkspill, kor), Sondre Gautefald (gitar, banjo, kor) og Trygve Liahagen (fele).