Laster Arrangementer

Canned Heat er «On the road again» og på vei til Notodden for en siste boogie med sitt norske publikum. Canned Heat stod igjen som et av de virkelig store bandene etter Woodstockfestivalen i 1969, og deres låt «Going Up The Country» festet seg som selve den musikalske identiteten til verdens mest berømte hippie-festival. Canned Heat erobret verdensherredømme med listetoppene «On The Road Aagain» og «Let’s Work Together”.

 

Canned Heat ble dannet i 1965. Bandet fikk sitt store gjennombrudd etter bemerkelsesverdige opptredener på de berømte festivalene Monterey og Woodstock med besetningen Bob Hite (vokal), Alan Wilson (gitar, munnspill, vokal), Henry Vestine og senere Harvey Mandel (gitar), Larry Taylor (bass) og Adolfo «Fito» de la Parra (trommer).

 

Til tross for at de var et bluesband opplevde Canned Heat en enorm popularitet. Midt i all suksessen opplevde bandet sin første katastrofe og dødsfall da Alan Wilson omkom av en overdose i en alder av 27 år, kun uker før Jimi Hendrix og Janis Joplin gjorde det samme.

 

Bandet fortsatte likevel suksessen, men når vokalist Bob Hite også døde av en overdose i 1981 trodde alle at tiden var over for Canned Heat. Som med Fleetwood Mac, har det hvilt en mørk skygge over Canned Heat, men trommeslager «Fito» de la Parra har hatt en unik evne til å velge nye medlemmer som har passet inn i bandet og deres helt spesielle form for blues og boogie-rock.

 

Ingen band har vært som Canned Heat. De har hatt en superevne til å holde seg aktuelle, og nå spiller de inn ny plate og legger ut på turne med Jimmy Vivino som nytt medlem på gitar og vokal. Jimmy Vivino er for mange kjent som orkesterleder gjennom 26 år for de populære TV-programmene The Tonight Show with Conan O’Brien og Late Night with Conan O’Brien. Canned Heat har spilt på Notodden Blues Festival to ganger tidligere, henholdsvis i 1996 og i 2006. Ikke gå glipp av et av tidenes mest berømte band når vi får Canned Heat tilbake til Notodden en siste gang. Canned Heat spiller på Notodden fredag 4. og lørdag 5. august.

 

Canned Heat som i dag består av Adolfo «Fito» de la Parra (trommer, vokal), Dave Spalding (gitar, vokal, munnspill), Jimmy Vivino (gitar, vokal) og Rick Reed (bass, gitar) slipper nytt album i månedsskiftet mai, juni. Platen vil inneholde nytt materiale og med bidrag fra Jimmy Vivino og Dale Spalding og gjesteartister som inkluderer Joe Bonamassa, Samantha Fish, Harvey Mandel og Taj Mahal.