Laster Arrangementer

Rita Engedalen og Margit Bakken kan i 2023 feire 20 år sammen som konsertartistene «Damer i Blues». Engedalen og Bakken har gjennom disse årene besøkt de fleste steder i Norge med «Damer i Blues», og de har turnert internasjonalt som «Women in Blues» i land som USA, Sverige, Danmark, Finland, Italia, Sveits og Tyskland. Og like populære blir de alle steder.

Med sitt opphav på Notodden, har «Damer i Blues» naturlig nok spilt på Notodden Blues Festival utallige ganger gjennom disse til nå 19 årene sammen. Det er derfor helt på sin plass at Notodden Blues Festival blir åsted for et storslagent 20-årsjubileum med både konsert og egen utstilling.

Det siste året har Rita Engedalen brukt mye tid på sin solo-karriere med turnering og nytt kritikerrost album «Sun Will Come». Albumet har høstet glimrende kritikker og fått radiospilling både i Norge og utlandet. Til tross for denne store suksessen, vil Engedalen sette av mye tid til «Damer i Blues» i forbindelse med 20-årsjubileet.

Engedalen og Bakken ga ut albumet «Broken Soul Blues» i 2012 under sitt internasjonale artistnavn «Women in Blues». Det begynner å bli en stund siden. Derfor er det gledelig å høre at ny musikk er på gang. I forbindelse med jubileumskonserten vil «Damer i Blues» og bandet by på både nyskrevet materiale og et velvalgt knippe av deres mest populære låter.

Utstillingen «Kvinner i Kamp», som Rita Engedalen og Margit Bakken laget til årets LO-kongress vil bli vist på Notodden som del av deres jubileumsprosjekt for festivalen. Det blir første gang denne utstillingen vises i en sammenheng der den er åpen og tilgjengelig for alle.