Laster Arrangementer

Hellbillies er et av Norges desidert beste live-band, og deres popularitet bare fortsetter å øke etter som tiden går. Nå kommer de til Notodden Blues Festival for tredje gang. Første gang var i solskinnet på Brygga allerede i 2014. Hellbillies er fortsatt et av Norges aller beste band uansett sjanger. Deres røtter i amerikansk sørstatsrock kommer stadig sterkere til syne, og bandet fremstår mer og mer som et reint rockeband.

 

Hellbillies var en suksess helt fra starten av i 1990 med hitlåter, sterkt platesalg og utsolgte konserter. Nå har de holdt seg i det øverste sjiktet i norsk musikk i mer enn 30 år. De har levert en uendelig rekke hitlåter, 17 plateutgivelser som alle har solgt til gull og de har spilt flere tusen konserter over hele landet.

 

Hellbillies har solgt over én million plater, og stadig nye generasjoner oppdager deres mange bidrag til den norske sangskatten. Et nylig eksempel på dette er stjerneskuddet Emma Steinbakken, som tolket Hellbillies-klassikeren «Eg gløymer deg aldri» til NRK-suksessen Rådebank, og som toppet både radio-og strømme lister med «Jeg glemmer deg aldri» i lengre tid.

 

Hellbillies har blitt hedret og respektert for sin evne til å smelte sammen amerikansk og norsk musikktradisjon med et særpreg som gjør at det aldri er noen tvil om at det er Hellbillies du hører. Ikke minst har tekstene til Arne Moslåtten hatt stor betydning. Med originalitet og høyt litterært nivå, har tekstene sammen med musikken til Aslag Haugen og Lars Håvard Haugen, blitt en viktig del av norsk kulturliv. Dette har gjort Hellbillies til et forbilde for svært mange band innen sin genre. De er derfor ikke bare tradisjonsbærere, men også i høyeste grad stilskapere innen norsk musikkliv.

 

Ekstra hyggelig er det derfor for bandet at en del unge artister har plukket opp sangene deres og hatt suksess med dét. Det er ingen liten anerkjennelse for et band som har eksistert i mer enn 30 år. Dette blir Hellbillies tredje besøk på Notodden Blues Festival.