Laster Arrangementer

Jonas Fjeld til den tradisjonsrike «Somliga»-konserten under Notodden Blues Festival 2023!

 

Det er duket for en konsertopplevelse av de helt store når den folkekjære artisten Jonas Fjeld med band kommer til årets «Somliga-konsert» når Notodden Blues Festival 2023 avsluttes søndag 6. august med festivalens tradisjonelle gratiskonsert «Somliga går med trasiga skor».

 

«Somliga går med trasige skor» er et samarbeid med norsk fagbevegelse tilknyttet LO og er et elsket arrangement under festivalen som årlig besøkes av 3000-5000 gjester.

 

Artister kan ikke pensjonere seg, selv når de passerer 70. Det handler om å fortsette så lenge det er pust i lungene, så lenge det er følelser å formidle, og så lenge det er et publikum der ute som vil lytte. Jonas Fjeld er i den heldige posisjonen at han både har skaperkraften intakt og evnen til å fortsette. Samtidig har han et stort publikumsom vet å sette pris på en artist som alltid innfrir og overrasker. 70 år er ingen alder i dag, selv ikke for en artist. Det var en tid da man regnet med at artister måtte gi seg når de passerte 40, men heldigvis har tidene forandret seg. Nå blir «godt voksne» artister respektert for sin kunst og beundret for sin utholdenhet. Jonas Fjeld har i aller høyeste grad vært med på denne utviklingen, og den startet for hans del med albumet «Svært nok for meg» ved årsskiftet 1989-90. Han hadde selv fått beskjed i 1982 (da han nærmet seg 30) at han var for gammel, men i en alder av 37 slo han kraftig tilbake. Han fikk en ny vår og en ny karriere – mye takket være «Engler i sneen». Siden har han bare fortsatt og fortsatt. Og diskusjonen om alder har stilnet.

 

Jonas Fjeld er en artist som takket være sin lange karriere er mer allsidig enn mangeandre kan drømme om å bli. Han startet som gjøglende rocker i det elleville bandet Jonas Fjeld Rock ‘n’ Rolf Band, fortsatte med seriøs funk innspilt i USA, laget country-plate i Nashville, backet utallige norske artister på plate, gjorde comebacksom soloartist med country-inspirert viserock, spilte amerikansk folkemusikksammen med Rick Danko fra The Band og Eric Andersen, samarbeidet med visekongen Ole Paus og rockepoeten Henning Kvitnes, kastet seg ut i bluegrass sammen med Chatham County Line, og nylig gikk han til topps sammen med legendariske Judy Collins. Han har også nylig gjort gjenforeningskonserter med Jonas Fjeld Band, som var ledende innen norsk rock på 80-tallet med to Spellemannpriser. Alt dette understreker bare at dette er en artist som ikke er redd for å se seg tilbake før han tar nye steg videre. Skal en så rutinert og allsidig artist gi seg når han passerer 70? Nei! Det finnes ingen pensjonsalder for en artist. Artisten skal fortsette. Og det gjør Jonas Fjeld.

 

«Somliga-konserten» som den blir kalt på folkemunne, arrangeres for 13. gang søndag 6. august 2023 og er et samarbeid mellom Notodden Blues Festival og norsk fagbevegelse tilknyttet LO. Konserten er gratis for alle og samler rundt 3000 mennesker til en hyggelig og folkelig avslutning av fire elleville bluesdager på Notodden. Det er utrolig flott at vi kan ha dette unike tilbudet år etter år.

«Med Jonas Fjeld og hans eminente band på scenen så blir dette en perfekt søndagskonsert på Notodden,» sier Forsberg.

Notodden, søndag 6. august kl 13.00 i Hovigs Hangar.