Laster Arrangementer

Sensasjonell gjenforeningskonsert på Notodden:

Telemark Blueslag, Kåre Virud & Jan Erik Vold

 

I konsert på Bok & Blueshuset lørdag 5. august:

Telemark Blueslag(original besetning)
Telemark Blueslagm/Jan Erik Vold (Dylan på norsk)
Tolv Blå(alle på scenen)

 

Herre min hatt! Dette er historisk. Og det er en bombe av en nyhet! Notodden Blues Festival kan presentere en helt unik konsert i tre avdelinger bestående av høydepunkter fra Telemark Blueslag (i original besetning), Telemark Blueslag m/Jan Erik Vold (Virud synger Vold skriver Dylan/Stein.Regn) og Tolv Blå (Jan Erik Vold og Kåre Virud med band). Vi er stolte av at denne magien skjer i et år der Notodden Blues Festival fyller 35 år og Kåre Virud fyller 80 år.

 

Vi trodde at dette aldri ville bli mulig: å se det norske pionerbandet Telemark Blueslag på scenen igjen i original utgave. Vi kunne bare drømme. Og det har vi gjort i mange år. Kåre Virud og Telemark Blueslag er selve opphavet til bluesinteressen for mange av oss på Notodden, og kanskje første lille gnisten til Notodden Blues Festival sin brennende flamme og lange eksistens. Det er flammen som en gang ble tent som gjør at vi fremdeles holder på. Nå blir vi som arrangør og publikum belønnet med en gave til vårt 35-årsjubileum som vi ikke hadde forventet å få.

 

Denne gjenforenings-konserten er norsk historie, norsk rock-historie, norsk blueshistorie, norsk litteraturhistorie. Vold og Virud. Ord og toner. Blues og poesi. Alt i ett.

 

Avdeling 1: Telemark Blueslag

Kåre Virud og Telemark Blueslag er pionerer innen norsk blues og selve kvalitetsstempelet på blues på norsk. Som musikkinteressert og oppvokst på Notodden er det umulig å ikke bære med seg inntrykkene fra konserter med Telemark Blueslag på Arno Cafe på slutten av 1970-tallet og litt inn på 1980-tallet. Når Telemark Blueslag spilte og Kåre Virud og Øyvind Moen vrengte sine gitarstrenger i blå toner og veltet ut hardbarka bluestekster på norsk, røyk fra hundre sigaretter svevde i lufta, ølglassene dominerte majestetisk på bordene og folk dansa etter rytmene så hele gulvet foran scenen gynga under rytmen av musikken og vekten av dansene føtter. Familiære låter på løpende bånd: Tromsø, Rubbel og Bit, Vika, Drit i Nitimen, Ola E. God, Ingentingen Kom Fram, Leopardskinns Badehetta Di Blues, Ola Tungs Kafe. Da var vi hjemme. På Notodden. Vi levde, og ei ny tid var i emning.

 

I 1980 ga Telemark Blueslag med besetningen Kåre Virud, Øyvind Moen, Jens Haugen og Arne Fostvedt ut singelen «Tromsø»/«Samma gamle kjøret» spilt inn i Notodden lydstudio på Ramberghjørnet. Vi kjente godt disse låtene frå konsertene på Arno. Det som overrasket var at teksten ble sensurert med et pip. Plateselskapet Mai likte ikke at Virud sang «Det er noen løse damer der, og jeg skal dit å lufte meg» i låta «Tromsø».

 

Telemark Blueslag spilte noen ganger aleine. Andre ganger med Jan Erik Vold. Aldri likegyldig. Alltid bra. Dette blir et gjensyn å gå mann av huse for!

 

Musikere er Kåre Virud, Øyvind Moen, Jens Haugen og Arne Fostvedt.

 

Avdeling 2: Dylan på norsk

Bob Dylans sanger fra sekstiåra framført av Jan Erik Vold og Kåre Virud med Telemark Blueslag. Basis ligger i Jan Erik Volds oversettelse av Bob Dylans tekster fra 1961-1970. Samarbeidet mellom Jan Erik Vold og Kåre Virud startet under Jazzfestivalen i Molde i 1977, da de to for første gang presenterte «Dylan på norsk». Samtidig kom boka «Damer i regn» med 70 Dylan-gjendiktninger av Jan Erik Vold, og plata «Virud synger Vold skriver Dylan» med 12 av sangene fra boka. Seinere kom plata «Stein.Regn» med Jan Erik Vold, Kåre Virud & Telemark Blueslag i 1981.

 

Musikere på scenen er Kåre Virud, Jan Erik Vold, Øyvind Moen, Jens Haugen, Arne Fostvedt og Espen Fjelle.

 

Avdeling 3: Tolv Blå

Sommeren 2019 tok Kåre Virud og Jan Erik Vold sitt samarbeid enda et skritt videre. Nok en gang bryter de barrierer for blues på norsk. Med plata «Tolv Blå» blander de blues og klassiske norske forfattere. De tonesetter og fremfører dikt av diktere som Petter Dass, Johan Herman Wessel, Henrik Wergeland, Henrik Ibsen, Herman Wildenvey, Roy Jacobsen, m.fl. I denne spesialkonserten får vi også en smakebit fra dette kapitlet i herrene Virud og Vold sine mangslungne karrierer.

 

På scenen møter vi musikere Kåre Virud, Jan Erik Vold, Bård Slagsvold, Espen Fjelle og Stig Sjöström.

 

Kåre Virud og Jan Erik Vold er kjemper innen norsk litteratur, blues, vise og rock. Legender som har banet vei og ryddet ny mark der andre har kunnet gå, så og høste. Vold har vært den nyskapende poeten og diktenes forkjemper. Kåre Virud er selve pioneren innen norsk blues og foregangsmannen for bluestekster på norsk.

 

Denne konserten i Bok & Blueshuset lørdag 5. august byr på høydepunkter fra deres 46 år lange karriere sammen som pionerer innen norsk rockspråk. En hendelse man for all del ikke må gå glipp av!