Laster Arrangementer

MARIUS LIEN MED RELEASKONSERT

Stortalentet Marius Lien frir seg fra korona-tida sin klamme hånd og slipper endelig sitt etterlengtede debut-album «The Woodland Songbook, Part 1». Det skjer på Notodden Blues Festival fredag 4. august. Det blir en fin anledning til å vise støtte til en kommende norsk bluesstjerne i det som nå blir første trinn i en rakett som tar han fra Notodden og plateslipp i Norge til Nashville og nye blueseventyr i USA.

Marius Lien gjør da det samme som Vidar Busk og Kid Andersen har gjort med hell før han – oppsøke det amerikanske bluesmiljøet i ung alder. Det ser med andre ord ut som om neste mann ut i rekken av unge fremadstormende musikere fra det norske bluesmiljøet kan være Marius Lien fra Vormsund.

«Notodden Bluesfestival har i alle år vært bevisst sin rolle som storebror, og har alltid lagt sine «beskyttende vinger» rundt våre kommende artister. I Blue Mood-sammenheng har både Vidar Busk, Amund Maarud, Ronnie Jacobsen, Kid Andersen og Bjørn Berge fått viktig drahjelp av festivalen til å komme i gang med sine karrierer. Et helt vesentlig bidrag til disse artistenes utvikling og framdrift. Det er deilig å vite at Marius nå får samme mulighet,» skriver Eric Malling i Blue Mood Records. Blue Mood Records opplevde en kick-start som betydningsfullt norsk plateselskap med releasekonsert for debut-albumet «Stompin’ Our Feet With Joy» med Vidar Busk på Notodden i 1997.

Fruktene av Vidar Busk sin debut på Notodden ser ut til å fortsette å vokse. Nå er Blue Mood Records for første gang klar for å debutere en artist som ikke var født da selskapets ubestridte album-flaggskip «Stompin’ Our Feet With Joy» ble utgitt.

Det blir moro å følge Marius Lien nå. Først med releasekonsert på Notodden. Så USA og Nashville, godt hjulpet av nettverket som venn og med-bygding Amund Maarud har bygd opp i den viktige amerikanske musikkbyen.