Bobby Rush

Bobby Rush og Marius Lien til festivalen!

BLUESLEGENDEN BOBBY RUSH TILBAKE TIL NOTODDEN

Den 2x Grammy-vinner, Bobby Rush, er «rawer than raw» og kommer tilbake til Notodden Blues Festival for første gang siden 2008! Når vi snakker autentisk Blues, er Bobby Rush den eldste av turnerendende artister med direkte linje tilbake til bluesens pionertid og de gamle mesterne. Bobby Rush er er en sann blueslegende. Han er født i 1933, mens Buddy Guy er født i 1936. Rush har laget plater i nesten 70 år, deltatt på mer enn 400 innspillinger, gitt ut 75 plater – inkludert 27 album og nå planlegges det en musikal, «Slippin’ Through the Cracks, basert hans innholdsrike liv og selvbiografi fra 2021.

Bobby Rush skapte Sliperihallen elektrisk stemning da han opptrådte der med fullt band og dansere i 1999. I 2008 kom han tilbake som akustisk solo-artist i kjølvannet av solo-albumet «Raw». I år kommer han etter vårt ønske tilbake til Notodden for å gjøre sine eneste akustiske solo-opptredener i Europa i 2023 to dager på Folk & Blues Stage.

 

MARIUS LIEN MED RELEASKONSERT

Stortalentet Marius Lien frir seg fra korona-tida sin klamme hånd og slipper endelig sitt etterlengtede debut-album «The Woodland Songbook, Part 1». Det skjer på Notodden Blues Festival fredag 4. august. Det blir en fin anledning til å vise støtte til en kommende norsk bluesstjerne i det som nå blir første trinn i en rakett som tar han fra Notodden og plateslipp i Norge til Nashville og nye blueseventyr i USA.

Marius Lien gjør da det samme som Vidar Busk og Kid Andersen har gjort med hell før han – oppsøke det amerikanske bluesmiljøet i ung alder. Det ser med andre ord ut som om neste mann ut i rekken av unge fremadstormende musikere fra det norske bluesmiljøet kan være Marius Lien fra Vormsund.

Det blir moro å følge Marius Lien nå. Først med releasekonsert på Notodden. Så USA og Nashville, godt hjulpet av nettverket som venn og med-bygding Amund Maarud har bygd opp i den viktige amerikanske musikkbyen.

Andre nyheter

Se alle nyheter
  • Les nyheten
  • Les nyheten
  • Les nyheten