Jace Everett, Amund Maarud, Roy Rogers og Knut Hem

Notodden Blues Festival lanserer i dag at Amund Maarud blir en sentral artist på festivalens 35-årsjubileum til sommeren. Amund Maarud skal gjøre spesialkonserter med de amerikanske stjernene Jace Everett og Roy Rogers og blir «Artist in Residence» på Notodden Blues Festival 2023.

Folk flest kjenner Jace Everett og hans enorme sangstemme fra millionhiten «Bad Things» fra TV-serien «True Blood». Roy Rogers er kjent som slidegitarist i toppklasse, som gitarist for Bonnie Raitt og John Lee Hooker og som produsent av John Lee Hooker sitt Grammyvinnende album «The Healer».

Amund Maarud kjenner vi som en av Norges aller beste blues- og americana-artister. I tillegg til konserter med Jace Everett og Roy Rogers, skal Amund Maarud også holde Masterclass for ungdommene på Little Steven’s Blues School og blir å se på Talking Blues med Art Tipaldi.

«Vi har hatt et nært forhold til Amund Maarud helt siden han som bluesinteressert 14-åring deltok på vårt Bluesseminar for ungdom. Amund har spilt hos oss med Maarudkara, The Grand, Amund Maarud Band, Amund Maarud & Vidar Busk, Lucky Lips, m.m. Amund Maarud har fått Bluesprisen, er hedret med stjerne på Notodden Blues Walk of Fame og er sentral i dokumentarfilmen om Notodden Blues Festival, Bluestown Rising, som gikk på NRK i sommer. Vi gleder oss stort over dette nye kapittelet i samarbeidet med Amund Maarud,» sier festivalsjef Jostein Forsberg.

Amund Maarud og Jace Everett har akkurat sluppen platen «RAUS» sammen til glimrende kritikker, og før sommeren slipper han ny musikk med Roy Rogers og Knut Hem spilt inn i Snaxville Studio hjemme på gården til Maarud.

«Amund Maarud er utrolig produktiv og aktiv om dagen. Både som soloartist og i samarbeid med andre. Plata «RAUS» med Jace Everett er en veldig spennende utgivelse som det blir moro å høre live for første gang. Konstellasjonen Roy Rogers, Amund Maarud & Knut Hem holdt nylig noen fantastiske test-konserter i forbindelse med at Rogers kom til Norge for plateinnspilling. Dette er vi glade for å ha fått til,» sier festivalsjef Jostein Forsberg.

Jace Everett, som besøker Notodden Blues Festival for første gang, skal gjøre bandkonsert med Amund Maarud og opptre som soloartist. Roy Rogers har vært på Notodden tidligere da han spilte konsert med The Delta Rhythm Kings i Sliperihallen i 1996.

Andre nyheter

Se alle nyheter
  • Andrew Strong
    Les nyheten
  • Uriah Heep
    Les nyheten
  • Bobby Rush
    Les nyheten