Uriah Heep

Legendene i Uriah Heep kommer til Notodden!

URIAH HEEP TIL NOTODDEN BLUES FESTIVAL

De britiske rock-legendene Uriah Heep er klare for Notodden Blues Festival fredag 4. august. Med Uriah Heep som siste brikke på plass er festivalens rocke-fredag tilbake for fullt. Solen skinner på Uriah Heep om dagen. De lovprises både for deres konserter og for det nye albumet «Chaos and Color» som kom i januar. Tidligere annonserte navn til hovedscenen samme dag er Wolfmother, Supersonic Blues Machine m. Joe Louis Walker, Ana Popovic & King Solomon Hicks samt Jace Everett & Amund Maarud Band. 

Uriah Heep er en britisk rock-institusjon. Helt siden de startet opp i 1969 har Uriah Heep vært et av de viktigste og mest innflytelsesrike bandene innen engelsk hardrock, og er sammen med blant annet Deep Purple og Black Sabbath, grunnleggerne av heavy metal.

Sammen med Deep Purple, Led Zeppelin og Black Sabbath utgjorde Uriah Heep «de fire store» i britisk rock på begynnelsen av 1970-tallet. Av disse er det kun Uriah Heep og Deep Purple som fremdeles turnerer og lager plater. Uriah Heep har solgt over 40 millioner album, og Heep-låter som “Gypsy, “Lady in black”, “Look at yourself” og “Easy livin’” hører til hardrockshistoriens største klassikere.

Helt siden de startet opp i 1969 har Uriah Heep vært et av de viktigste bandene innen engelsk hardrock. Debuten «Very ‘eavy … Very’ umble» fra 1970 anses med rette som en klassiker, og det samme gjør plater som «Salisbury» (1971), «Look at Yourself» (1971), «Demons and Wizards» (1972), «The Magician’s Birthday» (1972), «Sweet Freedom» (1973), «Wonderworld» (1974) og «Return to Fantasy» (1975).

Uriah Heep har gjennom hele karrieren hatt skifter i besetning på grunn av dødsfall, rusmisbruk og andre årsaker, men siden 1986 har den stabile kjernen bestått av grunnlegger og gitarist Mick Box, keyboardisten Phil Lanzon og sangeren Bernie Shaw. Nåværende besetning har eksistert i sin helhet siden 2007. Mick Box har rundet 75 år og har på imponerende vis holdt bandet gående i mer enn 50 år. Ethvert band som kan feire sitt 50-årsjubileum uten noen betydelige pustepauser fra turnering og plateinnspilling må ha noe helt spesielt ved seg. Uriah Heep er i overbevisende konsertform og viser ingen tegn til å skulle gi seg enda. Det blir festaften på Notodden fredag 4. august.

Andre nyheter

Se alle nyheter
  • Les nyheten
  • Les nyheten
  • Les nyheten