Little Steven’s Blues School

Notodden Blues Festival har arrangert bandseminar for ungdom hver sommer siden 1989.

Det gjør Notodden Blues Festivals Bluesseminar til det mest vellykkede og lengstlevende musikktiltak av sitt slag for denne aldersgruppen. Blant tidligere deltakere finner man suksessfulle artister som Amund Maarud, Kid Andersen, Odd Nordstoga, Vegard Tveitan, m. fl.

Sommeren 2015 fikk vi besøk av Steven van Zandt, “Little Steven”, kjent bl.a. som gitarist i Bruce Springsteens E. Street Band og ikke minst fra TV-serien “Lilyhammer”. Han engasjerer seg sterkt i arbeid for ungdom og musikkopplæring i USA og har bl.a. grunnlagt The Rock and Roll Forever Foundation (RRFF) med Little Steven, Bruce Springsteen, Bono, Jackson Browne og Martin Scorsese i styre. Samarbeidet med Little Steven har økt attraktiviteten og styrket innholdet ytterligere i dette unike musikktilbudet.

Med overgangen til Little Steven’s Blues School har Notodden Blues Festival inngått samarbeid med Europas Blues Senter. Det har blant annet ført til at vi har kunnet utvide tilbudet og arrangere to kurs med ulike målgrupper. Band Camp 1 (alder 13 – 18) baserer seg på den eksisterende og velutprøvde modellen, og Band Camp 2 for litt eldre ungdom (alder 19 – 26), som er et tilbud for viderekomne og er spisset mot en musikerkarriere.

Band Camp 1:
Målgruppe: 13 – 18 år
Sted: Heddal ungdomsskole, Notodden, Norway
Datoer 2022: 1.-6. august
Antall deltakere: ca. 40
Kursavgift: 3.500,-
Seminaret arrangeres på Heddal ungdomsskole. Der spiller, sover og spiser alle deltakerne sammen hele uka. Samspill er bærebjelken i opplegget. Deltakerne blir fordelt i band og jobber med arrangering av låter, låtskriving, digitale verktøy og sjangerkunnskap. Du kan få noe individuell veiledning hvis du ønsker det. I løpet av uka får vi besøk av noen av festivalens artister, og vi drar inn til byen for å oppleve en av de store festivalkonsertene. Seminaret avsluttes med konsert på livescenen i Bok & Blueshuset lørdag formiddag.

Link til påmelding Band Camp 1: Påmeldingsskjema BandCamp1

Band Camp 2:
Målgruppe: 18 – 26 år
Sted: Notodden Bok&Blueshus; Kulturskolens lokaler + Juke Joint Studio
Datoer 2022: 1.-5. august
Antall deltakere: ca. 30
Kursavgift: 4.500,-
Notodden Bok & Blueshus ble åpnet i november 2014 og inneholder Notodden kulturskole, Juke Joint Studio, bluesmuseum, livescene med fast lyd/lysrigg og NBF sine kontorlokaler, i tillegg til kinosaler og bibliotek. Vi vil bruke Notodden Kulturskole sine lokaler, som innebærer 4 fullt utstyrte øvingsrom for band pluss en rekke mindre øvingsrom, i tillegg til Juke Joint Studio til øving og innspilling. Trenger du overnatting vil du få en plass å sove på Notodden videregående skole, nærmeste nabo til Bok & Blueshuset. Band Camp 2 har en høyere kursavgift pga musikkfaglig spissing og innspilling i Juke Joint Studio som en viktig del av seminaret.

Link til påmelding Band Camp 2: Påmeldingsskjema BandCamp2

 

Begge seminarer:
Organisertes av Notodden Blues Festival
Søknadsfrist: Band Camp 1, 13-18 år – 30.mai
Band Camp 2, 19-26 år – 30.mai

Kursavgiften dekker kostnader alt av kursinnhold, altså for instruksjon, kost og losji. I tillegg får du festivalpass. Bare kom deg til Notodden og ta med deg instrumentet ditt, så sørger vi for resten.

MER INFORMASJON

Little Steven’s Blues School tar inn maks. 40 deltakere på Band Camp 1 og 30 på Band Camp 2 innen det vi kaller rytmiske musikksjangre. Synger du, spiller du et bandinstrument eller et blåseinstrument, så ikke nøl. Send inn søknadsskjema i dag.