Mike Farris, The Anthony Paule Soul Orchestra feat. Terrie Odabi og JT Lauritsen til NBF2023

Nye artister klare for Notodden Blues Festival 2023

Notodden Blues Festival har i dag gleden av å legge til Grammy-vinner MIKE FARRIS og det 17 ganger Blues Music Awards-nominerte bandet THE ANTHONY PAULE ORCHESTRA feat. TERRIE ODABI og de norske internasjonale favorittene JT LAURITSEN & THE BUCKSHOT HUNTERS til en allerede sterk artistliste for festivalen 2023. «Dette er meget gode artister som vil sette sitt preg på sommerens festival. Norske JT Lauritsen & the Buckshot Hunters vil også komme og lansere deres nye album på festivalen. Dette er godt festivalinnhold som vi er glade for å ha fått på plass til vårt 35-årsjubileum,» sier festivalsjef Jostein Forsberg.

 

MIKE FARRIS

Grammy-vinner Mike Farris er klar for Notodden Blues Festival 2023. Farris er en gudbenådet vokalist og scenepersonlighet. Med en sangstemme som bærer i seg en krysning av rocketrykket til Bon Scott og den smektende sødmen til Al Green, leverer Mike Farris hver eneste låt med en elektrisitet av lørdag kveld og høystemt intensitet av søndag morgen.

Musikken til Mike Farris er svært allsidig og har røtter i tidlig Amerikansk blues, gospel, rock og soul. Farris har sunget blues og rock som frontmann i The Schreaming Cheatah Wheelies og med Stevie Ray Vaughans tidligere band Double Trouble, og i 2015 mottok han Grammy-pris for albumet «Shine for all the People» i kategorien «Best Roots Gospel album».

Mike Farris har nok hjerte, sjel og energi til å lyse opp en hel by. På sin unike måte blander han Memphis soul, New Orleans gospel og sørstats-blues i en opptreden som blir sjelfull, ærlig og vakker til beinet

Mike Farris skapte raskt et navn for seg selv etter en kort men hektisk turne i Norge sist høst. Da svingte han også innom Notodden som del av konserten «A Blues Night To Remember». Det ble en Notodden-debut som det ble snakket høyt om, og omkvedet fra alle denne kvelden var at Mike Farris måtte komme tilbake til bluesfestivalen neste sommer. Det kan vi nå bekrefte at han gjør. Farris vil spille konsert i Heddal stavkirke og flere andre festivalscener, samt at han vil være med å bidra på Little Steven’s Blues School. På konsertene på Notodden blir Mike Farris backet opp av populære JT Lauritsen & the Buckshot Hunters.

Video: Mike Farris

THE ANTHONY PAULE SOUL ORCHESTRA featuring TERRIE ODABI

Gjør klar for kruttsterk soul og blues på Notodden Blues Festival ledet an av supervokalist Terrie Odabi og gitarist Anthony Paules sitt fantastiske soulband med tre manns blåsere og et komp som er tett som hagl. The Anthony Paule Soul Orchestra feat. Terrie Odabi er klassisk soul og blåserdrevet blues slik vi liker det, men alt for sjelden hører i Norge. «Det er herlig å kunne introdusere dette bandet for første gang i Norge. Dette blir soulfest, blues groove, festivitas og topp stemning,» sier festivalsjef i Notodden Blues Festival Jostein Forsberg.

Få artister eier scenen og publikum som Terrie Odabi. Odabi blir ofte omtalt som «den mest dynamiske blues- og soulkvinnen fra San Francisco siden Etta James.» Bare en sanger med Odabi sin kombinasjon av kraft og finesse tåler slike sammenligninger. Terrie Odabi er høyt elsket av bluesfansen og er en av de mest respekterte bluesartistene i USA i dag.

Anthony Paule Soul Orchestra ble dannet i San Francisco av gitaristen Anthony Paule i 2007. Inspirert av soul- og blues fra 1960- og 70-tallet, skaper dette blåserdrevne kraftsenteret sine egne klassikere, samtidig som det holder seg dypt forankret i opprinnelsen til denne afroamerikanske musikksjanger. Etter gjentatte opptredener som gjestevokalist har Terrie Odabi nå offisielt blitt hovedvokalist i The Anthony Paule Soul Orchestra, og fyller dermed plassen som tidligere har vært besatt av Wee Willie Walker og Frank Bay.

I løpet av sin 15-årige eksistens har APSO spilt inn og gitt ut seks singler og fem album med Frank Bey og Wee Willie Walker, og har mottatt 17 Blues Music Awards-nominasjoner. Bandet er for tiden i gang med forberedelsen til enda et nytt album. APSO har sin egen musikalske identitet, men hvis vi skal dra noen sammenlikninger, går tankene fort til artister som Al Green, Mavis Staples, Etta James, Bobby Bland, Carla Thomas, Bobby Womack og plateselskapene Stax og Motown.

Video: The Anthony Paule Soul Orchestra feat. Terrie Odabi

Den 35. utgaven av Notodden Blues Festival arrangeres 3. – 6. august, 2023. Av artister som allerede er lansert er Beth Hart, Bernhoft, Vanessa Collier, Hellbillies, Jonas Fjeld, Jace Everett & Amund Maarud, Damer i Blues, Notodden Blues Band, Roy Rogers, Amund Maarud & Knut Hem, m.fl.

Billettsalget er i gang på Ticketmaster.

Andre nyheter

Se alle nyheter
  • Andrew Strong
    Les nyheten
  • Uriah Heep
    Les nyheten
  • Bobby Rush
    Les nyheten