Amund Maarud & Lucky Lips

Amund Maarud & Lucky Lips

DAG : FREDAG 3. AUGUST 2018 SPILLESTED : Bok- og blueshuset TID : 22.15

Amund Maarud & Lucky Lips

"Eksklusiv urpremiere på ny plate og nytt band"

Gjør klar for Norgespremiere. Amund Maarud kommer med nytt album i slutten av september. Releaseturneen starter først 6. oktober i Oslo, men allerede fredag 3. august kan publikum oppleve Amund med nytt materiale og nytt band på Notodden Blues Festival. Maarud har bestemt seg for å presentere "Sitt nye jeg" eksklusivt på Notodden. Sammen med musikerne i bandet Lucky Lips presenterer Maarud musikk i et Americana/bluegrass/roots/soul-landskap inspirert av storheter som Ry Cooder, Little Feat, Robert PLant, Buddy Miller og Bruce Springsteens Seeger Sessions.

Amund Maaruds sjette soloalbum blir en plate med mye akustisk instrumentering og et sound som finner sin plass i veikrysset der country, bluegrass og soul møter Amunds sterke bluesidentitet i både vokal og gitar. Overraskende for mange, men kanskje ikke for de som har opplevd Amund Maarud sammen med den amerikanske artisten Lowell Levinger Banana på Notodden Blues Festival de siste to årene.

Lucky Lips ga ut sine første to plater på Maaruds plateselskap Snaxville Recordings. Bandet ble kåret til #1 European Bluegrass Band 2011. De ser som skreddersydd for dette prosjektet og låtene er skrevet med tanke på denne settingen. I tillegg er vokalist Malin Pettersen en skinnende diamant som krydrer låtene med harmonier og duetter.

Amund er særlig begeistret for måten de blander det akustiske og det elektriske. Han har med denne plata lyst til å utfordre og etablere hvordan det låter av han i mer dempet setting uten å ta bort hans særtrekk som musiker.

Maarud har denne gangen samarbeidet med flere meritterte låtskrivere på det nye albumet. Nasvilleartisten Jace Everett bidrar på tre låter og Kim Bergseth og Amund har sammen skrevet flere låter til denne plata. I tillegg er det låter skrevet av Amund alene.

Amund forsker på eget uttrykk slik han alltid har gjort, og etterhvert er det blitt viktig for han å finne dynamikken i anslag og betoning snarere enn volum og desibel. Det intime lokalet og de meget gode lydforholdene i Bok & Blueshuset på Notodden er det perfekte stedet å vise frem denne nye utgaven av Amund Maarud for første gang. Vi er veldig fornøyde med at Amund Maarud velger Notodden Blues Festival som sted for urpremiere på dette nye prosjektet.