Bonnie Raitt

Bonnie Raitt

DAG : FREDAG 3. AUGUST 2018 SPILLESTED : Hovigs Hangar TID : 20.30

Bonnie Raitt er et ikon i amerikansk musikk og bluesens kvinnelige B.B. King. Hun skal spille i Hovigs Hangar fredag 3. august.

Den amerikanske slide-gitaristen og sangeren har en bred appell og har i dag opparbeidet seg legendestatus med sin musikkstil der hun blander blues, rock, roots og pop på en særegen måte. Bonnie Raitt har solgt tett innpå 20 mill. album, og er et musikalsk forbilde for en hærskare av kvinnelige så vel som mannlige artister, inkludert våre egne artister Kristin Berglund, Rita Engedalen, Margit Bakken og Ida Jenshus. 

Bonnie Raitt har stått på vår ønskeliste i mange år. Endelig har vi lykkes. For oss er Bonnie Raitt den perfekte oppfølgeren til suksessen med Buddy Guy i 2017. Vi får en sterk kvinnelig profil og en headliner som er trygt innenfor vår musikalske sjanger. Bonnie Raitt har vært i Norge kun fem ganger tidligere, og siste gang var i 2004. Dette er blant de mest prestisjetunge signeringen vi noen gang har gjort. Blant Bonnie Raitts mange beundrere finner man artister som Eric Clapton, Adele, Katy Perry, John Mayer og B.B. King.  

Bonnie Raitt fikk sitt store kommersielle gjennombrudd i 1989 med albumet Nick Of Time, som høstet glimrende kritikker og skaffet henne tre Grammy-priser. Siden har hun befestet sin posisjon som en av rockens fremste kvinnelige artister. Bonnie Raitt har vunnet Grammy Awards hele 10 ganger. Med unntak av B.B. King, så er det flere Grammy-priser enn noen annen artist som har opptrådt på Notodden Blues Festival. Raitt ble tatt opp som medlem i Rock & Roll Hall of Fame i år 2000, hun er blitt hedret med “Lifetime Achievement Award for Performance” av Americana Music Association og Rolling Stone Magazine har listet henne som nr. 50 på deres liste "100 Greatest Singers of All Time og nr. 89 på listen “100 Greatest Guitarists of All Time”. 

Bonnie Raitt nyter nå større suksess og respekt enn noen gang. Hun har turnert i ett siden utgivelsen av det kritikerroste albumet «Dig In Deep» som kom i 2016. Det er bare å glede seg til at turneen nå endelig tar henne til Notodden. Gled deg til å høre låter som Nick of Time, Angel From Montgomery, No Way To Treat A Lady, Something to Talk About, I Can’t Make You Love Me og alle de andre sterke låtene til Bonnie Raitt.

SE PÅ YOUTUBE

Lytt på spotify

Artist linker

Programmet Artister a-å