Rita Engedalen med band, gjest Margit Bakken

Rita Engedalen med band, gjest Margit Bakken

DAG : FREDAG 3. AUGUST 2018 SPILLESTED : Hovigs Hangar TID : 17.00

Norges Bluesdronning!

Rita Engedalen er Norges definitive Bluesdronning og en av de mest profilsterke kvinnelige bluesartistene i Europa. Engedalen debuterte som bluesartist på plate i 2004 med albumet "Hear My Song". Engedalen har spilt inn fem album under eget navn, hun mottok Spellemannprisen for albumet "Heaven Ain't Ready For Me Yet" i 2006. Rita Engedalen har et internasjonalt publikum og vant den europeiske blueskonkurransen European Blues Challenge i Berlin i 2013.

Siste nytt om Engedalen er at hun nettopp har kommet gjem fra en innholdsrik tur til Mississippi, der hun bl.a. var i studio i Clarksdale og spilte inn en ny versjon av låta "Heaven Ain't Ready For Me Yet" med byens beste gospelkor. Innspillingen vil bli å høre på den kommende plata "Best of Rita" som kommer til sommeren. Rita er i full gang med planlegging av et nytt soloalbum. Det kommer vinteren 2019, men den første smakebiten kommer allerede i form av en singel før sommeren.

Ingenting føles mer naturlig enn at Rita Engedalen skal stå på samme scene som Bonnie Raitt på årets Notodden Blues Festival fredag 3. august. Hun stiller da med band bestående av Morten Omlid på gitar, Eskil Aasland på trommer og Finn Tore Tokle på bass, og med Margit Bakken som spesielt invitert gjesteartist.