Kjøp billetter nå
Billy T Band

Billy T Band

Spilledag:Saturday 06. august 2022
Sted:Bok- og blueshuset
Tid:22.00

Billy T. Band

Bill Troiani ble til stor applaus hedret med Notodden Blues Festivals Bluespris under åpningsshowet til Notodden Blues Festival 2021. Det var en svært rørt Bill Troiani som intetanende ble kalt inn på den store utescenen på brygga i bluesbyen for å motta prisen.

Den amerikanske bassisten, sangeren og låtskriveren var en superverdig mottaker av prisen. Det er derfor en glede å kunne ønske Troiani tilbake til Notodden Blues Festival 2022 for spilling med sitt eget mektige Billy T. Band. Billy T. Band er veteraner innen det norske bluesmiljøet og som vet å skape stemning i salen med musikk som de beskriver som «blues-drenched rockin’ soul».

Troiani er kjent som en helt sentral person i det norske bluesmiljøet siden han flyttet til Norge på 1990-tallet. Som bandleder og fast jamvert på den legendariske klubben Muddy Waters i Oslo har han hatt betydning for fremveksten av nye generasjoner med norske blues-stjerner som bl.a. Amund Aaarud og Kid Andersen.

Billy T. Band har turnert Norge med sin faste besetning siden midten av 2000-tallet, og de har mottatt Spellemannsprisen to ganger for sine album. I 2010 fikk Bill fortjent nominasjon til Blues Music Awards for sin plate sammen med Louisiana Red, Back to the Black Bayou. Han har også spilt med artister som Nappy Brown, Junior Watson, Homesick James Eddie Kirkland og Tom Russel.

Helt siden Bill solgte pølser under Woodstock festivalen i 1969 har han visst at det var artist han skulle være. Sitt første band, The Post War Baby Boom Blues Band, dannet han sammen med Stanley Eisen (aka Paul Stanley i Kiss) på midten av 60-tallet. Siden har han stått på de fleste Blues- og Folk scener verden rundt.

Bill er et musikalsk unikum som liker å utfordre ulike musikksjangre, og han har skrevet et utall av låter både for seg selv og andre. Vi gleder oss over å ha Billy T. Band tilbake på scenen under Notodden Blues Festival 2022. Billy T. Band er: William R. Troiani: bass og vokal, Håkon Høye: gitar og vokal, Ian F. Johannessen: gitar og Alexander Pettersen: trommer.