Kjøp billetter nå
Buffalo Nichols

Buffalo Nichols

Spilledag:Friday 05. august 2022
Sted:Folk & Bluesstage
Tid:15.50

Spilledag:Saturday 06. august 2022
Sted:Bok- og blueshuset
Tid:18.15

Her er en fantastisk nyhet: Buffalo Nichols! Gjør klar for en oppdagelse av de sjeldne. Buffalo Nichols har tatt oss i NBF med storm med sin selvtitulerte debut-plate som kom ut høsten 2021 på legendariske Fat Possum Records – plateselskapet som har gitt ut artister som R.L. Burnside, Junior Kimbrough, The Black Keys, m.fl. Dette er Fat Possum sin første utgivelse med akustisk blues på 20 år. Det sier litt om hvor mye de tror på den musikalske fremtiden til Buffalo Nichols. Buffalo Nichols er helt klart på vei mot noe stort, og noe som vi absolutt måtte presentere på NBF i 2022. Dette er ung og frisk akustisk blues av helt spesielt kaliber.

Musikken til Buffalo Nichols er dypt forankret i akustisk blues innenfor både Delta og Piedmont-tradisjonene, men innehar en ungdommelighet som peker inn i fremtiden på en naturlig måte. Med en uanstrengt gitarstil og en dyp, raspende sangstemme synger Nichols sine egne tekster setter han toner og ord til samtidens erfaringer for mange afro-amerikanere i USA: “Only two kinds of people come here after 3:00/That’s police and crooks and they’re the same to me”. Tekstene fortsetter med dagsaktuelle hverdagsbeskrivelser som «I’m clinging to the memory of a bright and peaceful day, but I really don’t remember that things ever were that way.”

Buffalo Nichols er født i Houston, men bor for tiden i musikkbyen Austin. Nichols omtales nå som «the latest and greatest, up and coming artist» stadig oftere i amerikansk media. Ikke gå glipp av Buffalo Nichols under årets festival.