Kjøp billetter nå
Erlend Ropstad

Erlend Ropstad

Spilledag:Saturday 06. august 2022
Sted:Hovigs Hangar
Tid:00.30

Erlend Ropstad

Erlend Ropstad er blitt en norsk favorittartist både på radio, konsert og på strømmetjenestene. I skrivende stund har han akkurat gjennomført en manifestasjon av en konsert for et utsolgt Rockefeller i Oslo.

Erlend Ropstad har lagt stein på stein i sin 17 år lange musikkarriere og blir beskrevet som en klippe og en kolossal artist innen norsk rock. Han har sakte, men sikkert gått fra supportjobber på små klubber her hjemme og i Europa, og gjennom hundrevis av konserter spilt seg til Øyafestivalens hovedscene og utsolgte konserter på hovedstadens storstue, Rockefeller

I april 2021 ga han ut sitt foreløpig siste album Da Himmelen Brant Var Alle Hunder Stille. Albumet fikk terningkast 6 i Dagsavisen, Dagbladet, NRK Sørlandet, samt ellers utelukkende svært gode anmeldelser, høye strømmetall og heftig radiospilling. Hans reflekterende og trygge personlighet, i kombinasjon med kompromissløse låtskriving i den høye og tunge delen av rock, gjør at han beskrives av stadig flere som norsk rocks fremste eksponent for sjangeren.

I 2019 ble Ropstad kronet med Prøysenprisen, og albumet Brenn Siste Brevet ble kåret til årets beste norske album uansett sjanger i Dagsavisens prestisjefylte liste lagd av 50 musikkjournalister.

I 2020 ble sangene hans, sammen med Nils-Øyvind Haagensens dikt, til forestillingen Menneske, Kjære Menneske på Nationaltheatret. Erlend Ropstad var selv med i stykket med fire av teaterets beste skuespillere, og rakk premiere i februar 2020 med 16 kritikerroste forestillinger før Norge stengte ned.  

 Høsten 2020 var Erlend på en soloturné som resulterte i livealbumet Året Som Er Over Nå, også til svært gode mottakelser. I samme periode ble han også tildelt Gammleng-prisen, som er en ærespris til utøvende kunstnere.

Flere av låtene hans har dukket opp på filmer og i TV-reklamer i Norge og utlandet. Idet han gikk over til å synge på norsk, opplevde han en mottakelse som muligens står uten sidestykke i landet. Alle album har fått utelukkende panegyriske terningkast og anmeldelser, og alle har blitt nominert til minst én Spellemannpris.

Erlend Ropstad spiller på Notodden lørdag 6. august i Hovigs Hangar.