Kjøp billetter nå
Kingfish

Christone "Kingfish" Ingram

Spilledag:Friday 05. august 2022
Sted:Hovigs Hangar
Tid:19.45

Christone «Kingfish» Ingram er bluesens kraftigst voksende stjerne. Den Grammynominerte unge bluesartisten kommer til Notodden Blues Festival for å gjøre sin eneste konsert i Norge i sommer fredag 5. august.

La det være sagt med en gang: Her er det noe stort på gang! Kingfish er en ung og raskt stigende stjerne på den internasjonale blueshimmelen. Christone «Kingfish» Ingram kommer fra Notoddens amerikanske vennskapsby Clarksdale, Mississippi, og det har vært tydelig helt siden han var i begynnelsen av tenårene at han var et sjeldent talent med en lysende fremtid. Bluestalenter som Kingfish kommer bare en gang i hver generasjon. 
 
«Jeg har fulgt Kingfish nøye gjennom mine mange besøk til Clarksdale. Hans utvikling har vært enorm. I 2017 hentet vi han til Notodden for første gang. Da var han 17 år og opptrådte som festivalens gjest med Clarksdale Blues Caravan og med Charlie Musselwhite & Bob Margolin Chicago Blues Allstars. Nå er Kingfish blitt 22 år og har sluppet sine første album til sensasjonelle omtaler og et vell av priser. Det sier sitt om hans talent at han ble nominert til Grammy Awards allerede i første forsøk. Han er også mottaker av hele 7 priser til Blues Music Awards. Det er noe helt spesielt på gang med Kingfish. Vi har stor tro på at Kingfish blir det neste store innen bluesen. Dette kan bli den konserten som det blir snakket om i mange år fremover,» sier festivalsjef Jostein Forsberg.
 
Christone «Kingfish» Ingram har allerede rukket å opptrede på hovedscenen til Chicago Blues Festival, festivalopptreden i Australia og turnering med artister som Buddy Guy, Vampire Weekend og Jason Isbell. I 2021 var Kingfish den store prissankeren under Blues Music Awards i Memphis. I 2022 er han nok en gang nominert til flere priser.

Vi anbefaler virkelig folk å få med seg denne spesielle konserten. Ikke bare kan man se en sjeldent talentfull ung musiker og kommende stjerne, men man kan faktisk oppleve at verden får en ny visjonær blues-gigant mens det faktisk skjer. Dette må du se!