Kjøp billetter nå
Mike Zito and Kat Riggins

Mike Zito Big Blues Band with Kat Riggins

Spilledag:Friday 05. august 2022
Sted:Bok- og blueshuset
Tid:00.00

Spilledag:Saturday 06. august 2022
Sted:Hovigs Hangar
Tid:16.45

Mike Zito Big Blues Band with Kat Riggins

Med lanseringen av Mike Zito Big Blues Band with Kat Riggins føyer Notodden Blues Festival nok en godbit til et allerede knallsterkt program for sommerens festival. Notodden Blues Festival jobber alltid hardt for å komme opp med noe spesielt på programmet. Nå kan publikum glede seg til en festopplevelse av en konsert på Notodden når populære Mike Zito for første gang tar med seg sitt Big Blues Band med blåserekke og amerikanernes nye kvinnelige bluesfavoritt Kat Riggins til Norge. Dette er en juvel for publikum i årets program.

Mike Zito er elsket av det norske bluespublikummet. Det har han jobbet målbevisst og hardt for gjennom stadige klubbturneer og festivalopptredener. Når Mike Zito nå tar med seg sitt storband med blåsere for første gang til Norge, kan alle glede seg til en enda mektigere utgave av Mike Zito på scenen. Som om ikke det var nok i seg selv, så plusser han på med fantastiske Kat Riggins som spesiell gjest. Sangeren og entertaineren Kat Riggins er en stigende stjerne på den amerikanske blueshimmelen. Riggins er å se på stadig flere av de store festivalene i USA. Nå får hun sin velfortjente debut i Norge. 

«Hvert år skal publikum kunne oppleve noe nytt på Notodden Blues Festival. Slik som dette har fansen ikke tidligere kunnet oppleve Mike Zito i Norge. Det er bare å glede seg til dette fyrverkeriet av et show med en salig blanding av Texas blues, soul og rock & roll. Denne bookingen er vi svært fornøy med. Det er en skikkelig godbit. Selv for det amerikanske publikummet er Big Band-utgaven av Mike Zito en sjelden og eksklusiv opplevelse,» sier festivalsjef Jostein Forsberg.

MIKE ZITO

Mike Zito er en av USAs mest populære blues/roots-artister. Zito er populær og har et godt navn også Norge etter flere besøk på bluesfestivaler og klubber under sitt eget navn og som en av frontfigurene i superbandet Royal Southern Brotherhood. Mike Zito gjør det for tiden stort med sin publikumsvennlige stil av Texas-blues og rootsinspirert rock. Mike Zito slapp nytt album «Blues for the Southside» 18. februar, og den gikk rett til topps på blues-listene i USA. For alle fans av Delbert McClinton er en konsert med Mike Zito Big Blues Band en sikker vinner!

Mike Zito blei hedret med to priser av The Blues Foundation i Memphis under Blues Music Awards 2021. De fikk han i kategoriene «Blues Rock Artist of the Year» og «Blues Rock Album of the Year» for albumet «Rock ‘n’ Roll: A Tribute To Chuck Berry». Zito er nok en gang nominert til Blues Music Awards i 2022. Denne gang i kategorien klassen «Blues Rock Album of the Year» for plata «Ressurection».

KAT RIGGINS

Notodden Blues Festival har en lang tradisjon i å introdusere nye kvinnelige bluesartister for det norske publikummet. Det er nok å nevne populære artister som Shemekia Copeland, Beth Hart, Dana Fuchs og Janiva Magness. I år er det Kat Riggins publikum skal få stifte bekjentskap med. Kat Riggins har med sin stemmeprakt blitt sammenlignet med storheter som Koko Taylor, Etta James og Tina Turner for å nevne noen. Selv om hun åpenbart er påvirket av disse ikonene, har Riggins en stemme med en karakter som er helt hennes egen.

Full av kraft og råhet kan Kat Riggins i det ene øyeblikket velte ut en av sine egne moderne blues originaler, for i det neste øyeblikket levere sjelfulle blues-klassiker på magisk vis. Kat Riggins gjør alt dette mens hun får hver og en i publikum til å føle seg som om hun snakker direkte til dem.

Det taler for seg selv som kvalitetsstempel at Kat Riggins er nominert av Blues Foundation til Blues Music Awards 2022 i klassen «Soul Blues Female Artist of the Year». For all del ikke gå glipp av Kat Riggins med Mike Zito Big Blues Band under årets Notodden Blues Festival.