Kjøp billetter nå
Øystein Sunde

Øystein Sunde

Spilledag:Sunday 07. august 2022
Sted:Hovigs Hangar
Tid:13.00

STORUTGAVE AV ØYSTEIN SUNDE SKAL AVSLUTTE ÅRETS FESTIVAL

Det er duket for en fest av en konsertopplevelse når Notodden Blues Festival 2022 avsluttes med festivalens tradisjonelle gratiskonsert «Somliga går med trasiga skor» søndag 7. august.  Konserten i år blir med den folkekjære artisten Øystein Sunde. Med hele 15 musikere på scenen er det en sjelden kraftutgave av Øystein Sunde man får oppleve denne gang.

I tillegg til sitt faste band «Meget i Sløyd», blir det "full pakke" når Sunde i tillegg har med seg Staffan William Olssons blåserekke "Sharp Nine", koring fra "Erfarne Kvinnfolk" og Tor Welo fra Vazelina Bilopphøggers på piano.

 

«Med denne konserten takker vi for bruken av byen og overleverer sentrum tilbake til befolkningen med en gratis festavslutning som er åpen for alle. Øystein Sunde er en av Norges aller mest folkekjære artister. Med ikoniske låter som «Kjekt å ha», «Barkebille Boogie» «Bleieskiftarbeider», «Gammal Amazon», «Hvis Dine Ører Henger Ned», «Fire Melk og Dagbla’ For i Går», «Jaktprat», «Frk. Bibelstripp», m.fl. er Sunde elsket av både liten og stor. Den oppfinnsomme ordsmeden har også gitt oss populære munnhell som «mår’n du!», «kjekt å ha», «du må’kke komme her og komme her» og «nå er begeret nådd». Det blir garantert stemningsfullt og mere folk enn noen gang i Hovigs Hangar når vi kan ønske velkommen til en annerledes konsert med Øystein Sunde denne dagen,» sier festivalsjef Jostein Forsberg.

«Somliga-konserten» som den blir kalt på folkemunne, arrangeres for 12. gang søndag 7. august 2022 og er et samarbeid mellom Notodden Blues Festival og norsk fagbevegelse tilknyttet LO. Konserten er gratis for alle og samler rundt 3000 mennesker til en hyggelig og folkelig avslutning av fire heftige bluesdager på Notodden. Det er utrolig flott at vi kan ha dette unike tilbudet år etter år,» sier Forsberg.

Øystein Sundes solokarriere begynte på Dolphins viseklubb i Oslo i 1966. "Det var en klubb full av entusiastiske nybegynnere i slutten av tenårene. Du fikk sitte på en barkrakk og synge tre sanger, og så var det nestemann opp", sier Sunde om denne tiden. Etter fire år på krakken, kom den første plata, og det tok for alvor fyr i karrieren. I dag kan Sunde se tilbake på en mer enn 50 år lang historie full av plateutgivelser, showsuksesser, TV-produksjoner og samarbeid med de beste i norsk showbizz - Ingrid Bjørnov, Gitarkameratene, Halvdan Sivertsen, Finn Kalvik, Eldar Vågan, Dizzie Tunes & Grethe Kausland, Hege Schøyen og Vazelina Bilopphøggers - for å nevne noen. 75-årsjubilanten Øystein Sunde holder koken og fyller året med bl.a. kulturhusturne med Ingrid Bjørnov der flesteparten av de nærmere 40 konsertene allerede er utsolgt.

Notodden, søndag 7. august kl 13.00:

 

ØYSTEIN SUNDE med

Meget i Sløyd

Staffan William-Olssons Sharp 9

Erfarne Kvinnfolk

Tor Welo

 

ystein Sunde m band foto 1020