Kjøp billetter nå
Shemekia Copeland

Shemekia Copeland

Spilledag:Thursday 04. august 2022
Sted:Hovigs Hangar
Tid:21.45

Spilledag:Friday 05. august 2022
Sted:Notodden Teater
Tid:19.00

Shemekia Copeland

Shemekia Copeland er den moderne bluesmusikkens store dronning. Det er i dag ingen over og ingen ved siden av henne blant kvinnelige bluesartister. Da Koko Taylor døde inntok Copeland tronen, og ingen er henne rangen stridig. Som datter av blueslegenden Johnny Copeland er hun født inn i bluesen, og hun er fra naturens side utstyrt med en vulkan av en sangstemme. Copeland spilte sist på Notodden Blues Festival i suksessåret 2015.

«Vi valgte rett og slett den beste når vi skulle lansere vår første kvinnelige artist på programmet for 2022. Shemekia Copeland er Blues, Americana, Rock, Soul og Gospel i en kjempestor kraftpakke. Shemekia Copeland har fortsatt å jobbe med karrieren sin. Hun har stadig samarbeidet på konsert og plate med andre artister som John Prine, Kenny Wayne Shepherd og Jason Isbell. Shemekia Copeland er nå bedre enn noen gang. Dette er godt nytt for vårt publikum», sier festivalsjef Jostein Forsberg.

Shemekia Copeland er enestående blant bluessøstre hva gjelder, plateutgivelser, hederspriser og prestisjetunge festivalopptredener. Hun har vunnet Blues Music Awards hele 8 ganger, vært nominert til 3 Grammy og sunget med storheter som Eric Clapton, B.B. King, Buddy Guy, Santana, Bonnie Raitt, Keith Richards med flere, og i 2011 ble hun kronet av Koko Taylors datter som arvtaker av Koko Taylor sin offisielle tittel som «Queen of the Blues» foran 90 000 publikummere på Chicago Blues Festival.

Americana

Shemekia Copeland mottok to Blues Music Awards for sitt forrige album «America’s Child». Det albumet viste en ny Shemekia Copland som hadde valgt å dra til Nashville for å spille inn for første gang. Med gjesteartister som John Prine, Emmylou Harris og Rhiannon Giddens fikk albumet et uventet preg av Americana. Det er noe som fortsetter på hennes nyeste album «Uncivil War». Shemekia Copeland passer dermed perfekt inn i Notodden Blues Festivals noe åpnere musikalske profil og vellykkede inkludering av Americana.

Intimkonsert i Notodden Teater                                                                                                                      Det er et gjensidig nært forhold mellom Shemekia Copeland og Notodden. Shemekia opptrådte på Notodden Blues Festival første gang som 22-åring allerede i 2001. «Vi er stolte over de tette båndene som er knyttet mellom oss og Shemekia Copeland. Gleden over at hun skal tilbake til Notodden i 2022 er gjensidig. Hun skal opptre på åpningsdagen, pluss at hun skal gjøre en eksklusiv konsert i Notodden teater. Vi har fått gode tilbakemeldinger på at vi igjen har tatt i bruk Notodden teater til konserter. Det fortsetter vi med, og på festivallørdagen kan publikum uforstyrret og tett på nyte «bluesens førstedame» i full utfoldelse. Det blir en opplevelse i tråd med Luther Allison sin konsert samme sted i «the good old days»!