Kjøp billetter nå
The Devon Allman Project

The Devon Allman Project

Spilledag:Friday 05. august 2022
Sted:Hovigs Hangar
Tid:18.00

The Devon Allman Project featuring Larry McCray & JD Simo

Devon Allman endelig tilbake til Notodden. Denne gang med ny kraftpakke!

 

Med The Allman Betts Band på pause, setter Devon Allman sammen The Devon Allman Project og legger ut på turne med et 6-manns stort band og berømte gjester. Til Europa kommer The Devon Allman Project med gjestene Larry McCray og JD Simo. Larry McCray er høyaktuell om dagen med det nylig lanserte albumet «Blues Without You» som er produsert av ingen ringere enn Joe Bonamassa og Josh Smith. JD Simo er for mange kjent som gitarist, sanger og frontmann i blues/rock-bandet SIMO. Forvent en konsert kvalitetsstemplet sørstatsrock og blues i skjønn forening fra The Devon Allman Project. Det er rett og slett en fantastisk konsertpakke!

 

«Vi jobbet i vinter med å få på plass The Allman Betts Band, men så blei bandet satt på pause. Plutselig nå dukke dette prosjektet opp. Vi hadde fortsatt en ledig plass da denne nyheten kom inn. Med denne bookingen så er alle artistene i Hovigs Hangar på fredagen på plass. Devon Allman er populær hos oss gjennom sine mange tidligere besøk, bl.a. med Royal Southern Brotherhood. Dette blir helt topp. Det blir Allman på Notodden i år likevel!», sier en fornøyd festivalsjef Jostein Forsberg.

 

DEVON ALLMAN

De fleste som besøker Notodden Blues Festival kjenner godt til Devon Allman. De vet også godt at Devon er sønn av rock-legenden Gregg Allman og at faren ofte tok han med på scenen med The Allman Brothers Band. Musikkhistorien renner gjennom blodårene til Devon Allman. Han skaffet seg for alvor et publikum i Norge gjennom sine mange besøk med supergruppa The Royal Southern Brotherhood som han hadde sammen med Mike Zito og Cyril Neville. Devon Allman gjorde seg først bemerket for det norske publikummet da han debuterte om pur ung artist på Notodden Blues Festival sammen med Javier Vargas i 2006. Han fikk mange fans den gang og antallet har bare vokst siden da. De senere årene har han turnert og laget plater med The Allman Betts Band og gjort stor lykke med å holde konserter med bandprosjektet The Allman Family Revival. The Devon Allman Project slipper sitt debutalbum i år, og første singel er ventet før sommeren. Devon spiller egne låter og kjente Allman Brothers-låter på sine konserter.

 

LARRY McCRAY

Larry McCray har en lang karriere bak seg, og supertalentet opplever nå en ny vår som artist etter at Joe Bonamassa har tatt han under sine vinger. «Larry McCray en legende. Det har vi visst i 30 år. Innenfor stillen til B.B. King, Luther Allison og Little Milton er Larry McCray blant de største. Det er nå bare opp til verden å gjenoppdage han,» sier Joe Bonamassa. Albumet «Blues Without You» har tatt av som en rakett på listene i USA, og spilleoppdragene står i kø. McCray spilte på Notodden Blues Festival, på det nå nedlagte spillestedet «Tapperiet», allerede i 1999. Det har gått litt opp og ned med karrieren hans, men nå er Larry McCray igjen høyaktuell og på vei tilbake til Notodden.

 

JD SIMO

JD Simo er brennhet om dagen etter at det ble kjent at han er gitarist på all musikken i den nye filmen ELVIS lanseres med brask og bram 24. juni. Han har også sluppet nytt materiale som album og singler. JD Simo kommer fra Chicago, men han bor for tiden i Nashville der han gjør karriere som bandleder, låtskriver og produsent. Som låtskriver, gitarist og produsent har han jobbet med Jack White, Blackberry Smoke, Tommy Emmanuel, Luther Dickinson og Phil Lesh fra The Grateful Dead. Hans foreløpig siste album er «Mind Control» som ble sluppet i November 2021. på «Mind Control» beveger JD Simo seg i et slags sammensatt musikalsk landskap av Southern Rock blandet med influenser fra The Black Keys, Jack White, Junior Kimbrough, RL Burnside, John Lee Hooker og Jimi Hendrix. JD Simo er for mange kjent som gitarist, sanger og frontmann i blues/rock-bandet SIMO. JD har lagt ned bandet SIMO for å satse på egen solokarriere.

 

«Vi har fått mange henvendelser fra publikum om SIMO opp gjennom årene. Det vil derfor glede mange at JD Simo nå står på plakaten,» sier Jostein Forsberg.