Kjøp billetter nå
Gumbo Grits and Gravy
MOFO

Gumbo Grits and Gravy

Spilledag:Friday 06. august 2021
Sted:Folk & Bluesstage
Tid:00.00

Gumbo, Grits & Gravy til Norge for første gang

Vi i Notodden Blues Festival er stolte over å kunne introdusere Gumbo, Grits & Gravy med musikerne Guy Davis, Anne Harris og Marcella Simien til Norge for første gang. Gumbo, Grits & Gravy er en fest av et band og musikken deres byr på akkurat hva navnet lover; en mengde stilarter rørt sammen til et uimotståelig og perfekt krydret musikalsk hjemmelaget måltid bygd på lange tradisjoner og lokale oppskrifter.

Med tre underholdende musikere, tre sangstemmer, gitarer, fele, vaskebrett og trekkspill skjønner man at det her dreier seg om musikk fra de amerikanske sørstatene med akustisk Blues, Zydeco, Cajun og Americana som hovedingredienser. Et mer tidsriktig band akkurat nå skal man lete lenge etter. Dette bandet er perfekt i forhold til hva som er et populært og raskt voksende musikalsk uttrykk i Norge for tiden.

Gumbo, Grits & Gravy går tilbake til Americana-musikkens dypeste røtter. Få, om noen, kan den opprinnelige akustiske bluesen bedre enn Guy Davis. Som datter av den to ganger Grammy-vinnende artisten Terrance Simien renner Zydeco-musikken som en stri elv i blodårene til Marcella Simien mens fiolinisten Anne Harris har bygd sin karriere på en særegen blanding av keltisk musikk, amerikansk folk-rock, soul, afrobeat og kammermusikk. Harris har bakgrunn som fiolonist med BLA. Otis Taylor og Jefferson Starship. Som våre egne lokale favoritter i Terry Lehns er Gumbo, Grits & Gravy en nøye gjennomtenkt musikalsk lapskaus servert med smittende humør og glimt i øyet.

Gjennom sin ekstreme musikalske kunnskap og dype familietradisjoner er Gumbo, Grits & Gravy en feiring av musikalsk autensitet og kulturelt mangfold. De stiller seg, sammen med artister som Rhiannon Giddens, Dom Flemons og Blind Boy Paxton, som fanebærere i den fornyede interessen for opprinnelig amerikansk svart musikk. Gumbo, Grits & Gravy er virkelig en Norgesdebut å se frem til i spenning.