Kjøp billetter nå
Ole Paus og Motorpsycho
MOFO

Ole Paus og Motorpsycho

Spilledag:Saturday 07. august 2021
Sted:Hovigs Hangar
Tid:00.00

Ole Paus & Motorpsycho

Så hadde altså ikke Ole Paus pensjonert seg likevel. Han har lurt oss igjen – heldigvis! «Dette er både et overraskende og spennende samarbeid og opplagt noe for publikum på Notodden. Det lille vi har fått høre fra det kommende albumet viser at mannen som for lenge siden proklamerte høyt og tydelig at han trakk seg tilbake fra et langt musikkliv, igjen er full av energi og skaperglede. Jeg er imponert,» sier en engasjert Jostein Forsberg i Notodden Blues Festival. Albumet med tittelen «Så nær, så nær» ble sluppet i januar. Ole Paus & Motorpsycho har fått æren av å åpne superlørdagen i Hovigs Hangar og med det dra i gang folkefesten på Notodden lørdag 7. august. Det er bare å glede seg vilt!

 

En bluesa Ole Paus

Det var som en bombe som slo ned i festivaladministrasjonen på Notodden da vi fikk nyss om at nasjonalikonet Ole Paus og Motorpsycho, et av Norges mest feirede rockeband, skulle lage plate sammen. Vi var ikke så rent lite nysgjerrige da vi senhøstes 2019 fikk sjansen til å smuglytte litt til noen av sporene på den kommende plata. Det låt ufattelig tøft. Rockete og bluesa. Enkelte av låtene fikk sågar tankene til å gå i retning av Allman Brothers Band, tøff Mississippi Hill Country Blues ala North Mississippi Allstars. Vi tenkte umiddelbart at dette er midt i blinken for Notodden - hvis de skal ut på turne da vel å merke. Og det skulle de!

Vi hører fra informert hold i musikkretser at det snakkes om at «Så nær, så nær» er Ole Paus sin beste plate på mange, mange år. Motorpsycho gir Ole Paus både energi og inspirasjon til å hente fram det beste fra den unge Ole Paus fra tiden da han ga ut klassikeren «Garman».

 

Det kunne gått galt

Ideen til dette samarbeidet var i seg selv ren galskap, og det kunne gått fullstendig galt. Det gjorde det også, men det kommer vi tilbake til. Det hele begynte med at et lyst hode hadde kommet opp med en idé om å spleise Norges mest ikoniske og kompromissløse rockeband med en nasjonalskald innen visesjangeren – en ikke så rent lite kompromissløs type selv – og som attpåtil tok farvel med musikkbransjen for seks år siden, nemlig Ole Paus. 

Tre ganger underveis i prosessen slo de opp med hverandre, Paus og Motorpsycho, med dunder og brak.  Men hver gang de tok toget hver sin vei, skjedde noe merkelig: Hvert brudd førte dem nærmere hverandre, nærmere noe de hadde felles, noe de alle hadde vært på jakt etter på hver sin kant. 

 

Som et slektstreff

«På en underlig måte gjenkjente vi oss selv i hverandre, gjenkjente driften som en gang bestemte livsveien vår og som gjorde oss til dem vi ble, og vi ble dem vi var lenge før vi møtte hverandre», forteller Paus. Så da de endelig gikk i studio, for å spille inn det som har blitt et album - mot alle odds, var det ikke bare snakk om en innspilling, på sett og vis ble det også et slektstreff. Nå får folk sjansen til å høre det selv; Ole Paus & Motorpsycho, live under den store festivallørdagen på Notodden.