Kjøp billetter nå

Blueprisen 2017 til de frivillige

Stiftelsen Notodden Blues Festival hedret de frivillige i festivalen for deres innsats gjennom 30 år ved å tildele Bluesprisen for 2017 til festivalens medlemsforening. Rita Jonassen mottok prisen av styreleder i Stiftelsen Notodden Blues Festival, Runar Lia, og artisten Little Steven.

Hun trodde ikke sine egne ører, Rita Jonassen, sjefen for de 450 frivillige under festivalen. I løpet av de 30 årene Notodden Blues Festival har eksistert har 1200 frivillige stått på for bluesen. - Gud hvor stolt jeg er. Dere har gjort en fantastisk jobb gjennom 30 år. Bygd infrastruktur i byen, tappa øl, ryddet, snekret, vært artistverter, dere har tatt vare på publikum. Uten dere hadde vi aldri – aldri – hatt denne festivalen. Tusen takk til dere alle, sa Rita Jonassen og strakte armene med statuetten i været.

Runar Lia, la ikke skjul på hvor viktig den frivillige innsatsen har vært. Han understreket det på følgende måte: 
– Prisvinneren har gjort en fantastisk jobb i alle disse årene. Det har kostet blod, svette, tårer, men også masse smil. Vi hadde ikke vært der vi er i dag uten deres innsats, tusen takk!

Også Little Steven, som var med på å dele ut prisen, æret dem for innsatsen, gjennomføringskraften og for vennligheten.

Her er juryens begrunnelse:

BLUESPRISEN 2017
Notodden Blues Festivals Bluespris deles i år ut for 26. gang. Prisen har etablert seg som den mest prestisjefulle utmerkelsen man kan få innen det norske bluesmiljøet. 

Bluesprisen går til personer eller organisasjoner som gjennom en årrekke har gjort en bemerkelsesverdig innsats til fremme for musikkformen blues både nasjonalt og internasjonalt.
    
Tidligere vinnere inkluderer enkeltpersoner og organisasjoner som Knut Reiersrud, Kristin Berglund, John Mayall, Blues News og Norsk Blues Union. 
Årets prisvinner har gjennom 30 år lagt ned en formidabel innsats for bluesen. Prisvinnerne har markert seg gjennom et enormt engasjement og har i alle disse årene vært en av festivalens viktigste ressurser og bidratt til å gi en uforglemmelig festivalopplevelse for publikum, artistene, staben og samarbeidspartnere.  

Men kanskje viktigst av: er at de gjennom et slit med blod, svette, tårer og tusen smil har gjort blues til Notoddens fremste merkevare.  

På vegne av festivalen og det norske og det internasjonale bluesmiljøet vil Stiftelsen Notodden Blues Festival uttrykke takknemlighet for fantastisk arbeid og støtte. Uten prisvinneren ville vi ikke hatt noen festival og det er en stor ære og glede å kunne tildele Bluesprisen 2017 til festivalens frivillige. Vinneren av Bluesprisen 2017 er Notodden Blues Festivals medlemsforening.