Kjøp billetter nå

Bluesikonet Bonnie Raitt til Notodden Blues Festival 2018

Notodden Blues Festival kunne i dag lette på sløret med det første artistslippet og første headliner – bluesikonet Bonnie Raitt.

Den amerikanske slide-gitaristen og sangeren har en bred appell og har i dag opparbeidet seg legendestatus med sin musikkstil der hun blander blues, rock, roots og pop på en særegen måte. 

- Det er stort å kunne lansere Bonnie Raitt til neste års festival. Hun har stått øverst på ønskelista vår i mange år og endelig har vi lykkes. For oss er Bonnie Raitt den perfekte oppfølgeren til årets store jubileums-suksess med Buddy Guy, sier festivalsjef Jostein Forsberg. 

Bonnie Raitt har solgt nærmere 20 mill. album, og er et musikalsk forbilde for en hærskare av kvinnelige så vel som mannlige artister. Hun fikk sitt store kommersielle gjennombrudd i 1989 med albumet Nick Of Time. 

- Dette er kanskje den mest prestisjetunge signeringen vi noen gang har gjort. Blant Bonnie Raitts mange beundrere finner man artister som Eric Clapton, Adele, Katy Perry, John Mayer og B.B. King.  Det har vært utslagsgivende at vi har kunnet samarbeide med vår tidligere Knutepunktfestival-kollega, Olavsfestdagene i Trondheim om dette, forteller Forsberg. 

Bonnie Raitt har vunnet Grammy Awards hele 10 ganger. Med unntak av B.B. King, så er det flere Grammy-priser enn noen annen artist som har opptrådt på Notodden Blues Festival. Raitt ble tatt opp som medlem i Rock & Roll Hall of Fame i år 2000, hun er blitt hedret med «Lifetime Achievement Award for Performance» av Americana Music Association og Rolling Stone Magazine har listet henne som nr. 50 på deres liste «100 Greatest Singers of All Time» og nr. 89 på listen «100 Greatest Guitarists of All Time».

I tillegg til Bonnie Raitt kan festivalen melde om signeringer av Stjernekampvinner Adam Douglas, fantastiske Knut Reiersrud Band, fyrverkelriet Ana Popovic, samt at det blir Norgesdebut for New Orleans egen bluesmester John Cleary og det heteste bandet i Memphis akkurat nå, Southern Avenue

Billettsalget til Notodden Blues Festival starter 30. november. Notodden Blues Festival 2018 arrangeres i perioden 2. – 5. august. Bonnie Raitt spiller fredag 3. august.