Kjøp billetter nå

Blueskjempen Buddy Guy til Notodden Blues Festival 2017!

Festivalen har all grunn til å være fornøyd med det. Hvis man driver en bluesfestival så finnes det i dag ikke noe riktigere og viktigere navn enn Buddy Guy.

Blueslegenden fylte 80 år i sommer og er fremdeles «going strong» med omfattende turnering og plateinnspilling. Buddy Guy har vunnet Grammy hele 7 ganger, inkludert prestisjetunge Grammy Lifetime Achievement Award, og så seint som i februar i år ble han hedret med Grammy for beste blues album med utgivelsen «Born To Play The Guitar».

«Yezz! Vi har fått til den bookingen som vi vi virkelig ønsket oss for vårt jubileum i 2017. Buddy Guy er bluesens definitivt største navn, og nå er han klar for Notodden Blues Festival lørdag 5. august. Guy ble innrullert i Rock and Roll Hall of Fame i 2015, og det er kort og godt ingen over og ingen ved siden av Buddy Guy. Det var ytterst viktig for oss å få han på plass til neste års festival, og vi flyr han inn fra Chicago eksklusivt for denne konserten. Dette har vi jobbet hardt og intenst med,» sier festivalsjef Jostein Forsberg.


Buddy Guy er kjent som en av de mest toneangivende bluesgitarister verden har sett. Guy er født i Louisiana i 1930, men har bodd i Chicago siden 1957. Det var her han utviklet sitt banebrytende gitarspill som skulle endre bluesmusikken og sette standarden for den nye gitardominerte rocken på slutten av 1960-tallet og frem til i dag. Guy har en unik evne til å holde bluestradisjonene ved like, og samtidig være i stand til å bringe musikkformen fremover. Både Eric Clapton, Jimi Hendrix, Jeff Beck, Stevie Ray Vaughan og The Rolling Stones har trukket fram Guy som sin største inspirasjonskilde. «He’s the top honcho now,» sa Keith Richards nylig om Buddy Guy. 
«I et år der The Rolling Stones får enorm oppmerksomhet med sitt bluesalbum «Blue and Lonesome», så føles det helt riktig at vi har «the real thing» i form av Buddy Guy på plakaten. Med sitt banebrytende gitarspill og sine eksepsjonelle egenskaper til å underholde, så blir Buddy Guy en fantastisk opplevelse på Notodden. 2016 har vært et år der vi har sett mange storheter forsvinne, og Buddy Guy er «the last man standing» av de ikoniske bluesgigantene. Det er all grunn til å benytte denne unike anledningen til å se en av musikkhistoriens største gjenlevende legender. Han er fremdeles i storform og sprudler av spilleglede,» sier Jostein Forsberg.   

Andre artister som er klare for Notodden Blues Festivals 30-årsjubileum 3. – 6. august 2017 inkluderer Beth Hart, Charlie Musselwhite & Bob Margolin All Star Chicago Showcase, Reverend Peyton’s Big Damn Band, Sven Zetterberg, Daniel Eriksen, Bill Abel & Stig Sjøstrøm, Bonita & The Blues Shacks, Trampled Under Foot, Clarksdale Mississippi Blues Caravan, Ida Bang & The Blue Tears og det unge stortalentet Christone «Kingfish» Ingram. Flere artister annonseres forløpende.