Kjøp billetter nå

De unge er med

Notodden Blues Festival har drevet med talentutvikling og arrangert bluesskole for ungdom siden 1989. Rekruttering til bluesen er noen som vi alltid har prioritert høyt. Gjennom 29 år har om lag 1000 ungdommer benyttet seg av vårt undervisningstilbud.

Av de mest kjente musikerne som har deltatt kan vi nevne Kid Andersen, Amund Maarud, Odd Nordstoga, Vegard Tveitan og Thomas Haugen. De to sistnevnte traff hverandre på vårt Bluesseminar og gikk sammen videre og dannet bandet Emperor. 

Bluesskolen har vokst og sammen med Europas Blues Senter og Little Steven har vi laget et banebrytende opplegg for unge som liker å spille i band. I år har nesten 70 unge i alderen 13 – 26 deltatt på det som nå heter Little Stevens Blues School. De har spilt musikk og lært om blues i en hel uke og avsluttet med opptreden på en av festivalens mange scener. I tillegg til nasjonale toppinstruktører har elevene fått undervisning av de internasjonale stjernene Little Steven, Bob Margolin og Lowell Levinger. 

På festivallørdagen besøkte NRK Notodden med Sommertoget. Der opptrådte «Little Steven Blues School All Star Band». Deres fantastiske opptreden ser du her >