Kjøp billetter nå

Jubileumskonsert på dagen 20 år etter

Stor norsk blueshistorie til Notodden! Det legendariske plateselskapet Blue Mood Records fyller 20 år og det blir jubileumsshow med Vidar Busk, Kid Andersen og Amund Maarud mfl!

5. august 1997 eksploderte det rundt Telemarkingen Vidar Busk og det for i anledningen nystartede plateselskapet Blue Mood Records. En norsk bluesstjerne ble født rett foran øynene på festivalpublikumet og et samlet pressekorps på Notodden. fikk Bluesprisen på åpningen av Notodden Blues Festival, og det ble full virak da Busk og nybakt platedirektør, Eric Malling, slapp Vidar sin debutplate «Stompin’ Our Feet With Joy» kun sekunder etterpå. Siden ga selskapet oss plater på rekke og rad med Bjørn Berge, Amund Maarud, Kid Andersen, m.fl. Og nå skal det hele feires.


Både Busk og plateselskapet vokste seg store på rekordtid, og nå skal de feire med stor jubileumskonsert på Notodden Blues Festival 2017 – nøyaktig på datoen 20 år etter. Konserten har fått tittelen Blue Mood Labelmates – 20 Års Jubileumsshow.  
Hele storfamilien i plateselskapet, inkludert stjernene Kid Andersen og Amund Maarud, kommer til Notodden denne dagen. Andre som dukker opp inkluderer sentrale musikere som Johnny Augland, Richard Gjems, Dr. Bekken, Tim «Leadfoot» Scott pluss foreløpig ikke annonserte overraskelser. For å gjøre festen komplett så toppes det hele med full blåserekke og to trommeslagere i form av Martin Winstad og Henrik Maarud.

«Denne fristelsen blei for stor. At det blir nøyaktig 20 år siden alt eksploderte rundt Vidar Busk og vi så starten på tidenes mest betydningsfulle plateselskap for bluesmusikk, er umulig og ikke feire. Jeg er sikker på at dette vil samle horder på Notodden denne dagen. Vi snakker her stor norsk blueshistorie,» sier festivalsjef Jostein Forsberg.  

Det er helt naturlig at denne jubileumskonserten frontes av Vidar Busk. Da dette skjedde for 20 år siden var det noe som ble forløst. Norge fikk en skikkelig bluesstjerne. En som publikum trykket til sitt bryst og som pressen elsket å skrive om. «Vi solgte Vidar Busk-plater bokstavelig talt i bøtter og spann. Derfor er Notodden Blues Festival det rette stedet for en jubileumskonsert for Blue Mood Records. Det blir et stort show som vi håper vil fatte interesse hos publikum på Notodden», sier Eric Malling.

«Blue Mood Records er en viktig pillar i den norske blueshistorien og en av grunnene til at norsk blues har stått så sterkt. Dette blir et spektakulært show. Vi ønsker å feire vårt 30-årsjubileum sammen med hele den norske bluesfamilien. Da er konserter som dette midt i blinken, og det er morsomt at Telemarkingene Vidar Busk og Kid Andersen står helt sentrale både i showet og i denne unike historien. Vi flyr inn Kid Andersen fra USA til dette,» sier Jostein Forsberg. «Vi kommer til å legge opp til flere unike konserter som dette der vi samler det beste innen norsk blues på samme scene. Vårt jubileum blir dominert av unike opplevelser på rekke og rad.» sier Forsberg.

Notodden Blues Festival 2017 foregår i perioden 3. -6. august og inkluderer tidligere annonserte artister som Buddy Guy, Little Steven & the Desciples of Soul, Beth Hart, Kenny Wayne Shepherd, Trampled Under Foot, m.fl. Se oppdatert artistliste her!