Kjøp billetter nå

Millionselgende publikumsyndling til festivalen

James Brown omtalte han som "en av verdens underverker". Han regnes for å være en av de beste bluesgitaristene i verden. Vi er stolte av å få Kenny Wayne Shepherd Band til Notodden!

Det millionselgende bandet er en sjeldenhet på våre breddegrader. De spiller energifylt blues/rock som vårt publikum elsker, så det er fint å kunne legge til Shepherd og hans band til lista over artister til vårt 30-årsjubileum,» sier festivalsjef Jostein Forsberg. Kenny Wayne Shepherd spiller på Notodden Blues Festivals hovedscene samme dag som Beth Hart, fredag 4. august.

Kenny Wayne Shepherds musikalske karriere har vært intet mindre enn fenomenalt. Han har levd mer enn halvparten av sitt liv i rampelyset. I en alder av 16, ble han signert til et stort plateselskap. Han spilte inn sitt første album mens han fremdeles gikk på high school. Albumet ble en millionselger, og mens de fleste av hans klassekamerater var på utkikk etter en deltidsjobb etter endt skolegang, la Kenny ut på verdensturné.
Kenny Wayne Shepherd Band debuterte med albumet "Ledbetter Heights" i 1995, som raskt steg til toppen av salgslistene og solgte til Platina. Bandet turnerte mye og fulgte opp med "Trouble Is ...", som også nådde toppen av salgslistene. Albumet "Blue on Black" solgte også til Platina og albumets singel tilbrakte 17 sammenhengende uker som # 1 på rock listene i USA.

Kenny Wayne Shepherd Band har solgt millioner av album på verdensbasis, og så langt har bandet hatt tre platinaselgende album. Kenny Wayne Shepherd har mottatt fem Grammy-nominasjoner, to Billboard Music Awards, Blues Foundation sin Keeping The Blues Alive Award, og to Blues Music Awards blant mange andre utmerkelser. Shepherd har hatt seks No. 1 blues album i USA og en rekke No.1 mainstream rock-singler og hans cd og filmprosjekt, 10 Days Out; Blues From The Backroads, høstet ikke bare strålende kritikker, men var også # 1 Blues Album of the Year i 2007. Kenny Wayne Shepherd er ansett for å være en av de beste blues/rockegitarister der ute i dag. James Brown omtalte ham som «en av verdens underverker", og 1. september 2008 lanserte gitarfabrikanten Fender en ny signaturmodell i form av Kenny Wayne Shepherd Stratocaster®.

Kenny Wayne Shepherd har holdt seg i rampelyset gjennom hele karrieren og har stadig vært å se på populære amerikanske TV show som The Tonight Show med Jay Leno, The Late Show med David Letterman, Jimmy Kimmel Live og mange andre TV-show. Shepherd har også vært omtalt i Rolling Stone, Vanity Fair, Maxim Magazine, Blender, Spin, USA Today og en rekke andre publikasjoner. Kenny Wayne Shepherd musikalske karriere har vært intet mindre enn fenomenalt.

The Kenny Wayne Shepherd Band er: Kenny Wayne Shepherd på gitar, Noah Hunt, vokal; Chris Layton, trommer; Tony Franklin, bass og Riley Osbourn, keyboards.


SE ARTIST SIDE >