Kjøp billetter nå

The real thing: Mississippi blues fra Clarksdale!

Notodden Blues Festival har siden 1998 med jevne mellomrom hatt artister fra vennskapsbyen Clarksdale Mississippi på plakaten.

James «Super Chikan» Johnson er blitt en favoritt blant publikum på Notodden med sin fengende Mississppi-blues, smittende humør og selvlagde gitarer. Nå velger festivalledelsen å vise den store bredden av bluesmiljøet i Clarksdale. Mange norske bluesturister har opplevd, og blitt glad i, Heather Crosse, Anthony «Big A» Sherrod, Lee Williams og Lala etter besøk på bluesklubbene Ground Zero og Red’s i Clarksdale. 
Det er fint at disse slår følge med mere kjente Super Chikan til Notodden denne gang. Dette blir som å flytte Clarksdale til Telemark. Her blir det ekte saker. «Big A» spiller fast på bluesklubben Red’s, og han er blitt den ære til del at han har overtatt bandet The Cornlickers etter den avdøde legenden Big Jack Johnson Et artig poeng er det at Anthony Sherrod deltok på festivalens Bluesseminar for ungdom da han var 14 år gammel. Nå kommer han tilbake som fullblods bluesartist.

Heather Crosse spiller fast på Morgan Freeman-eide Ground Zero Blues Club og hun gir ut plater på det velrenommerte plateselskapet Ruf Records. Hun har Lee Williams som sin faste trommeslager. Lala spiller også fast på Ground Zero Blues Club, i tillegg til at hun er fast pianist i Super Chikan & the Fighting Cocks. 
Det er ikke annet å si enn at disse Mississippimusikerne presenterer «the real thing»!