Kjøp billetter nå

Steinar Albrigtsen med nytt album og bestillingsverk

Steinar Albrigtsen er i august aktuell med nytt bluesalbum og bestillingsverket "The Daily Blues" (En musikalsk reise i det blå landskap). Prosjektet kom i stand etter at han mottok forespørsel fra Notodden Blues Festival om å levere et bestillingsverk i forbindelse med 30-årsjubileet i august.

Med «The Daily Blues» ønsker Albrigtsen å hylle sine blueshelter, både musikalsk og gjennom å fortelle om sine møter med dem. Et eksempel på dette er låten «Junior Wells» som har fått en musikalsk drakt som hedrer hans særegne sound og spillestil.

Steinar Albrigtsen fikk sin første "dose" blues gjennom John Hammond (den gang Jr.) på Prelaten i Tromsø tidlig på 80-tallet. Albrigtsen beskriver sitt møte med Hammond som særdeles hyggelig og lærerikt. Han skrev ned en liste over artister Albrigtsen burde lytte til. Listen inneholdt navn som Big Bill Broonzy, Mississippi John Hurt, den hvite men blå jodler Jimmie Rodgers og mange andre. Disse tre artistene er alle representert på albumet "The Daily Blues". 

"The Daily Blues", som fremføres i Hovigs Hangar på Notodden fredag 4. august, byr både på ny musikk og en spennende multimediaproduksjon på storskjerm. Med seg i bandet har han stjernemusikere som Rune Arnesen (trommer), Ola Torgeir Kopsland (div gitarer/strengeinstrumenter), Andy Nesblom (bass) pluss noen gjestemusikanter og artister. Både bestillingsverket og LP-plata er en hyllest til våre største bluesartister gjennom tidene, og Albrigtsen tar med dette et ansvar for å føre denne musikalske arven videre til nyere generasjoner.

(bluesnews.no)