Kjøp billetter nå

Soul-diva, rockelegender & bluesens gudfar!

Joss Stone, Black Star Riders (medlemmer fra Thin Lizzy) og Kåre Virud klare for jubileum på Notodden Blues.


Den britiske soul divaen Joss Stone, det irsk-amerikanske rockebandet Black Star Riders og selve gudfaren i norsk blues, Kåre Virud, er nye navn til årets jubileumsfestival på Notodden. Joss Stone var en pioner da hun kun 16 år gammel verdenssuksess med debutalbumet «The Soul Sessions». Hun beredte med dette grunnen for en bølge av unge kvinnelige soulartister fra Storbritannia med Amy Winehouse, Duffy og senere Adele i spissen. Stone fyller ut en stjernespekket jubileumslørdag som allerede byr på bluesgiganten Buddy Guy, den amerikanske stjernen Little Steven & the Disciples of Soul og en stjernespekket konsert med norske bluesprofiler som Vidar Busk, Amund Maarud, Kid Andersen, Dr. Bekken, m.fl. 

SE ARTISTSIDEN TIL JOSS STONE HER FOR VIDEOER, SPILLELISTER MM

Black Star Riders, som består av tidligere Thin Lizzy-medlemmer, skal avslutte festivalens mer rock-pregede fredag sammen med publikumsfavoritten Beth Hart og det plateaktuelle amerikanske blues-rockbandet Kenny Wayne Shepherd Band. Black Star Riders har nylig lansert sitt nye album «Heavy Fire» til overveldende kritikker.

SE ARTISTSIDEN TIL BLACK STAR RIDERS HER FOR VIDEOER, SPILLELISTER MM

Kåre Virud er selveste gudfaren i norsk blues. Nå er det klart at Virud får æren av å holde åpningskonserten til årets jubileum med en utgave av sitt Kåre Virud Band som for anledningen er utvidet med seks blåsere. «Kåre Virud har holdt på siden 1965. Han er grunnlaget for bluesmiljøet på Notodden. Uten han ville det ikke vært noen bluesfestival på Notodden. Virud blir sett på som den første virkelige bluesartisten i Norge, og han er en pioner når det gjelder blues i norsk språkdrakt. Det blir liksom ikke riktigere enn å åpne vårt 30-årsjubileum torsdag 3. august med foregangsmannen Kåre Virud,» sier festivalsjef Jostein Forsberg. 

SE ARTISTSIDEN TIL KÅRE VIRUD BAND HER FOR VIDEOER, SPILLELISTER MM