Kjøp billetter nå

Stor internasjonal blueskveld pa Notodden

Men 30-årsjubileet til Notodden Blues Festival var slettes ikke over! Etter en liten hvilestund i kjølvannet av en vellykket jubileumsfestival inviterer festivalen nå til et stjernespekket «Afterparty» - eller «høsttakkefest» om du vil i Bok og Blueshuset søndag 22. oktober.

Det er mange internasjonale band på turne i Norge i oktober, og denne kvelden samles de alle sammen på Notodden. Det legge opp til en 120 minutters kompakt minifestival spekket med humør og glede, og som fort kan utarte til både 122 og 124 minutter eller mer!
 
I kjent stil trommer Notodden Blues Festival sammen et eventyrlig stjernelag av internasjonale og nasjonale artister og inviterer til lun festivalhygge og mimring i Bok og Blueshuset. Denne søndagskvelden vil det mildt sagt vrimle av prisbelønte bluesartister i Bluesbyen. De kommer fra alle kanter av landet for å samle seg til sosialisering og musisering i Notodden denne kvelden.  Dette blir som en godt sammensatt festival med amerikanske favoritter som Rick Estrin & the Nightcats, Dave Fields Band, Terry Hank, Deanna Bogart, Jimmy Carpenter, finske Tomi Leino Band og norske JT Lauritsen og hans Buckshot Hunters. En søndagskveld man vil huske lenge.  
 
Rick Estrin & the Nightcats

Den prisvinnende og alltid populære sangeren og munnspilleren Rick Estrin har nå to nordmenn i sitt Nightcats. Gitarist Kid Andersen har nå fått norsk selskap i form av Aleksander Pettersen. Pettersen har nylig flyttet til USA og blitt fast medlem i bandet. Dette er hans første turne tilbake i gamlelandet. Rick Estrin & the Nightcats er et band fullt av humør, musikalitet og freske fraspark. Deres helt nye plate «Groovin’ in Greaseland» gikk rett inn i toppen av salgslistene for blues verden over. Det er enkelt og greit et av verdens mest populære bluesband som kommer til Notodden denne kvelden.
 
Dave Fields Band
Som om ikke det ville vært nok i seg selv så har New York City Blues Hall of Famer, Dave Fields og hans amerikanske band meldt sin ankomst. Fields kommer rett fra festival på Vestlandet. Han kjører i 8 timer for å bli med på denne fantastiske kvelden som ingen vil gå glipp av. Dave Fields ender denne gang sin norske turne på Svalbard. 
 
Terry Hanck

Blues Music Awards-vinner Terry Hanck er saksofonisten og bandlederen som tok den unge Kid Andersen til USA. Kid skolerte seg som gitarist i bandet til Terry i flere år før han gikk videre og blei gitarist for Charlie Musselwhite. Terry Hanck synger og spiller saksofon på en særs sjelfull måte. Foruten å lede sitt eget band, har Hanck 10 år bak seg som saksofonist i bandet til Elvin Bishop. Hanck har vunnet Blues Music Awards som beste amerikanske blues saksofonist i USA i 2012 og 2017.
 
Jimmy Carpenter

En annen merittert blues saksofonist og sanger som gjester Notodden denne kvelden er Jimmy Carpenter fra New Orleans. New Orleans er selve hovedstaden i USA når det gjelder blåseinstrumenter i blues og rhythm & Blues. Å etablere seg der krever sin mann, og Jimmy er en av de aller mest ettertraktede saksofonistene i «the Big Easy». Vi i Notodden kjenner han fra Notodden Blues Festival som saksofonisten til Mike Zito, men Carpenter leier også ut sine tjenester til New Orleans-legenden Walter «Wolfman» Washington. 
 
Deanna Bogart
Som om ikke det er nok; denne kvelden blir årets høydepunkt for de som liker blues og rhythm & blues med blåsere. Bare vent! Dere kan nå for første gang stifte bekjentskap med fantastiske Deanna Bogart denne kvelden. Bogart er 3x Blues Music Awards-vinner. Hun vant Blues Music Awards som beste bluessaksfonist i USA i 2008, 2009 og 2010. Bogart er også sanger og leken multi-instrumentalist. Det bevises med at hun også har vært nominert til BMA i klassen for beste pianist. Selv om dette er hennes første besøk i Norge så kan fantastiske Bogart kan fort bli den du husker best fra denne kvelden. Hva du enn ellers gjør i Notodden denne søndagskvelden, så bør du forsikre deg om at du ikke går glipp av Deanna Bogart!
 
Tomi Leino Band 
Tomi Leino Band er et av Finlands aller beste bluesband. Tommy selv kan vel uten problemer karakteriseres som Finlands beste bluesgitarist. Han og bandet er ettertraktet bvackingband når internasjonale bluesartister gjester Skandinavia. På Notodden Blues Festival er han best kjent fra han spilte gitar i bandet til Mud Morganfield når han besøkte Notodden i 2015.
 
JT Lauritsen & the Buckshot Hunters 

Norske JT Lauritsen & the Buckshot Hunters er et populært band både i Norge og i utlandet. Lauritsen mottok NBFs Bluespris under festivalåpningen i 2014. Han og bandet fikk tredjeplass under Europeiske blues Challenge (EBC) i Brussels året etterpå. I februar i år ble bandet semifinalister under IBC i Memphis USA i hard konkurranse med over 260 band fra hele verden, hvor kun 40 band gikk videre til semifinale.
 
Velkommen til en stor internasjonal blueskveld. Konsertstart er kl 19.00. Dørene åpnes kl 18.30. Konsertens varighet er kl 19 – 21. Det blir «A Bluesnight to Remember»!  

HER FÅR DU BILLETTER TIL BLUESKVELDEN