Kjøp billetter nå

Årets festivalkunstner: Svein Tråserud

Svein Tråserud har produsert to utrolige verk til årets festival.

Svein Tråserud (f. 1977) er en lokal kunstner fra Notodden som har gjort seg bemerket både innen for grafisk kunst og malerkunsten. Tråserud er tidligere musikere, men la fra seg trommestikkene i 2007 for å fokusere på kunsten. Han har drevet med eksperimentell kunst med Tor Arne Moen som mentor, og utviklet sitt helt særegne uttrykk samt sin egen teknikk. Han blander egg og kokt linfrøolje med selvlysende, fargesterke pigmenter for å lage en teksturer i verket.

Svein Tråserud har laget to unike verk til årets festival; et digitalt og et verk som er en blanding av maleri og skulptur. Det siste verket har han brukt den teksturblandingen han er blitt kjent for, og ut av bildet kommer det en dekonstruert mikrofon i smijern. Bildet representerer både Notodden, Blues Festivalen og Tinfos Jernverk.

I det digitale verket til Tråserud, kan man tydelig se instrumenter, mikrofoner og noter som utgjør Notodden under Blues Festivalen.

Vi i Notodden Blues Festival er utrolig fornøyd med det Svein Tråserud har levert til årets festival. "Dette er to virkelig spennende verk. Et flott resultat!", sprudler festivalsjef Jostein Forsberg.