Kjøp billetter nå

Nærmer seg tidenes bluesfest!

RY COODER, BONNIE RAITT OG GOV’T MULE I TIDENES BLUESFEST

Med artistbookinger som Ry Cooder, Bonnie Raitt og Gov’t Mule går det mot tidenes Bluesfest på Notodden. Etter en forrykende jubileumsfestival i 2017, nærmer vi oss brått festival nr. 31 i et år der Notodden får Norges første Universitetsstudium i Blues. 

Interessen for årets festival er stor. Bluestoget er på plass igjen på Bratsbergbanen mellom Porsgrunn og Notodden, og ekstra busstilbud er satt opp mellom Notodden og Oslo. Lovordene svirrer rundt årets festivalprogram og mange gleder seg stort til så sjeldne besøk som Ry Cooder, Bonnie Raitt og Gov’t Mule.
Interessen er enorm rund konserten med Ry Cooder. Festivalbookere over hele landet omtaler Ry Cooder som «Festivalsommerens beste booking». Cooder spiller på åpningsdagen torsdag 2. august, og billettsalget viser at vi går mot den største åpningsdagen på Notodden noensinne. 

Øystein Greni har sagt at «… verdens to beste gitarister er Jimi Hendrix og Ry Cooder, og for min del er Ry Cooder hakket bedre enn Hendrix». Klassekampen sier «Takket være Notodden Blues Festival er gitarmaestroen fra Los Angeles tilbake etter 25 år». Dagbladet kaster seg på og sier; «Her blir det liv, Ry Ry. For et comeback fra «Den Fortapte Sønn»», og kaster en 6’er på terningen til Cooders nye album. 

Ry Cooder er ikke alene om å besøke årets Blues Festival. Både Bonnie Raitt og Gov’t Mule headliner henholdsvis fredag og lørdag. Bonnie Raitt er et ikon i amerikansk musikk og bluesens kvinnelige B.B. King. Den amerikanske slide-gitaristen og sangeren har en bred appell og har i dag opparbeidet seg legendestatus med sin musikkstil der hun blander blues, rock, roots og pop på en særegen måte. Hun har stått på ønskelisten til festivalen i mange år og endelig har det lykkes. Bonnie Raitt er den perfekte oppfølgeren til suksessen med Buddy Guy i 2017. 

Gov’t Mule er nok et overraskende og etterlengtet booking. Med Warren Haynes i front, er dette bandet som skapt for NBF 2018. Denne genierklærte supergitaristen og mangeårige Allman Brothers-medlemmet leverte en forrykende konsert på brygga i 2011 for 5000 gjester. Med Gov’t Mule er de Sørstatsrockens fremste fanebærere og har bygd sin suksess på en enorm musikalitet og deres egen mesterlige blanding av rock, blues, soul, jazz og country. 
Man kan ikke skryte nok av hovedartistene på Notodden i år, men programmet inneholder en hel rekke med artister og band som fortjener publikums oppmerksomhet under festivalen. Dana Fuchs & The Amy Winehouse Horn Section, The Welch Ledbetter Connection, Doug MacLeod, Vintage Trouble, Sugaray Rayford, Southern Avenue, Ana Popovic, Adam Douglas, Ronnie Jacobsen, Joakim Tinderholt, Amund Maarud & Lucky Lips, og Jon Cleary er bare noen av de mange artistene som kommer. 
Notodden Blues Festival fremstår som festivalen med stor F i 2018. Det er i Bluesbyen Notodden man definitivt  må være 2. – 5. august.