Kjøp billetter nå

Nyheter fra festivalkontoret!

Det foregår mye på festivalkontoret om dagen og festivalen tar nå mer og mer form for hver dag som går. Vi ønsker å holde dere oppdatert på det som skjer og har en del oppdatering til dere.

Det første som er verdt å nevne er at nå er endelig programmet klart og det er en glede å presentere de to siste navnene som fikk plass på årets plakat.

Roffe Wikström 

Roffe er Sveriges ubestridte blueskonge og er godt kjent blant det norske bluespublikummet som en stor skandinvisk bluesmusikere. Med 30 år, 26 album og over 3500 konserter i bagasjen, er han en artist med et stort repertoar og lang fartstid innen sjangeren. Vi gleder oss til å se Roffe på Bok & Blueshuset på festivallørdagen! Les mer om Roffe her.

King KingBritenes mest populære bluesband kommer endelig til Notodden Blues Festival. King King er kåret til Blues Band of the Year under British blues Awards både i 2012, 2013 og 2014. De samme årene, og i 2016, stakk de i tillegg av med prisen Blues Album of the Year. Dette er helt klart et band det er verdt å se! Les mer om King King her.

Årets program og hederlig omtale

Her på nettsiden finner du nå et fullstendig program. Det kan selvfølgelig forekomme endringer, men det skal vi informere om så fort det er mulig. Vi er veldig stolte over årets program og synes selv vi har et av de sterkeste festivalprogrammene i 2018. Samtidig som programmet ble ferdigstilt, sendte vi også over årets programfolder til trykk. Samlet sett så leverer vi et variert og innholdsrikt program vi håper dere kommer til å nyte. Det er jo og en stor glede når både Dagbladet gir årets program terningkast 5 og Aftenposten nevner oss som en av festivalene det er verdt å besøke i år. Slike ting gjør det utrolig gøy å få jobbe med en så flott festival!

Notodden BluesPod

Denne uka åpnet vi et nytt kapitell for festivalen og lanserte vår aller første episode av Notodden BluesPod. I samarbeid med Radio Norge, ønsker vi å underholde med historier, fakta og musikk også utenom festival tid. I den første episoden har programleder og festivalsjef på Notodden, Jostein Forsberg, med seg musikerne Morten Omlid og Runar Boyesen i studio. Musikklegenden Ry Cooder kommer til oss, og Forsberg, Omlid og Boyesen snakker om sitt forhold til og opplevelser med musikken til hans. De forteller historier, spiller musikkeksempler og lager ny musikk spontant i studio. Notodden Bluespod er en podcast som ingen annen! Den første episoden kan du høre her: https://radioplay.no/podcast/notoddenbluespod/ 

Den andre episoden kom ut rett før helgen og da er det Damer i Blues som står i sentrum.  Følg linken - her vil det dukke opp flere episoder etterhvert.

Merch

Første trykking av årets festivalklær er kommet oss i hende og er nå mulig å få kjøpt i Bok & Blueshuset. Vi har allerede vært prøvekaniner og synes at årets plagg både ser utrolig bra ut og føles veldig godt. Dame-t-skjortene og kunst-t-skjortene er ikke helt klare, men i år har vi trykt singleter og de er ganske så tøffe, om vi tør å si det selv. Ta en tur innom og prøv og se - vi er i alle fall veldig fornøyde!

Denne uka kom også årets Bluesavis - her finner dere info om artister, om festivalen og verdensarven, fine intervjuer med både frivillige og samarbeidspartnere. Verdt å ta en kikk i!

Vi kjenner at festivalen nærmer seg men før det er det fortsatt mye som skal skje. Vi gleder oss veldig til festival, men før det en lang og god sommer!