Kjøp billetter nå

Sterke kvinnelige artister

De kvinnelige artistene dominerer godt i det som omtales som Notodden Blues Festivals sterkeste program noensinne. Bluesfestivalen på Notodden har en solid tradisjon med å presentere gode kvinnelige artister. Det vet vi at publikum setter pris på. Bonnie Raitt, Ana Popovic, Dana Fuchs & The Amy Winehouse Horn Section, Ingebjørg Bratland, Barbara Blue, Southern Avenue, Rita Engedalen, Margit Bakken, Reloaded og Elly er alle med på å gjøre Notodden blues Festival til en attraktiv festival med lovprising av programmeringen i nasjonal og internasjonal presse. Headlinere henholdsvis torsdag, fredag og lørdag er Ry Cooder, Bonnie Raitt og Gov’t Mule.

Bonnie Riatt er det store forbildet

Det er store forventninger til Bonnie Raitt sin headlinerkonsert på festivalfredagen. Raitt er foregangsartisten som har dominert innen blues, roots og americana siden 1970-tallet. Hun er et ikon i amerikansk musikk og bluesens kvinnelige B.B. King. Den amerikanske slide-gitaristen og sangeren har en bred appell og har i dag opparbeidet seg legendestatus med sin musikkstil der hun blander blues, rock, roots og pop på en særegen måte. Bonnie Raitt har solgt tett innpå 20 mill. album, og er et musikalsk forbilde for en hærskare av kvinnelige så vel som mannlige artister, inkludert våre egne artister Kristin Berglund, Rita Engedalen, Margit Bakken og Ida Jenshus. Bonnie Raitt har vunnet Grammy hele 10 ganger. Ikke gå glipp av denne sjeldne muligheten til å oppleve en av blues og rootsmusikkens store pionerer. 

Dana Fuchs ga nettopp ut sitt fjerde album, "Love Lives On" og har med det albumet, tatt en ny musikalsk vending. Med "Love Lives On" har Dana brukt sin egen historie som inspirasjon og reist til Memphis for gjøre det selvutleverende albumet en realitet. Dana har denne gangen skrevet låter med hjertet på utsiden og gått tilbake til røttene sine, soulen og gospelen fra sin egen barndom. Dana kommer for å lage fest i Hovigs Hangar. Forsterket med blåserekka til Amy Winehouse, vil denne gjengen lage den perfekte avslutningen på en knallsterk festivallørdag. Dana Fuchs har trollbundet tusenvis av publikummere på Notodden opp gjennom årene. Forventningene er store og vi gleder oss nå til å oppleve "nye Dana" med utvidet bandbesetning. Antallet kvinnelige artister på årets Notodden er en festival i seg selv, og en god grunn til å dra til Bluesbyen i festivalhelgen.