Kjøp billetter nå

Artistslipp og førjulssalg

Notodden Blues Festival med første artistslipp og rabattert førjulssalg

Notodden Blues Festival 2019 var en stormende suksess, stappfull av magiske øyeblikk og utsolgte konserter. Notodden Blues Festival starter nå billettsalget til 2020-utgaven ved å legge ut rabatterte festivalpass i en kort periode frem til jul. «Jeg er rørt til tårer over den enorme oppslutningen om årets festival. Når vi allerede nå kan lansere sterke artister som Jimmie Vaughan, CC Cowboys, Bjørn Berge, USAs nye superband The Proven Ones og danskenes store favoritt Mike Andersen, så føler jeg at vi legger et godt grunnlag for nok en vellykket bluesfestival på Notodden neste sommer i perioden 30. juli – 2. august,» sier festivalsjef Jostein Forsberg. Notodden Blues Festival vil også i 2020 by på et hundretalls konserter med rundt 50 band og artister.

JIMMIE VAUGHAN

Den 4 ganger Grammyvinnende artisten Jimmie Vaughan returnerer til Notodden for første gang siden 2007. Jimmie Vaughan står høyt på listen over ønskede artister fra publikum på Notodden. Det er en glede å kunne innfri de forventningen allerede i første slippet til neste sommers festival. Jimmie Vaughan er en gitarmagiker og stilskaper. Jimmie er storebror og læremester til Stevie Ray Vaughan. Han er også Eric Claptons nære venn og kollega, og fast artist på Claptons stjernespekkede Crossroads Guitar Festival. Jimmie Vaughan startet The Fabulous Thunderbirds sammen med Kim Wilson, men hoppet av for å bygge sin egen solokarriere. Han er i dag kanskje den aller fremste eksponenten for Texas Blues og kommer til Notodden med full blåserekke, The Texas Horns. Det er uhyre sjelden man kan oppleve Jimmie Vaughan i Europa. Det blir full Texas Blues-fest når Jimmie Vaughan hentes eksklusivt fra Austin, Texas til årets festival lørdag 1. august. 

CC COWBOYS

Da vi spurte vårt publikum om hvem de ønsket skulle ta plassen på festivalens rockefredag neste år etter Dumdum Boys sin enorme suksess i år, så var svaret klart: CC Cowboys. Det har vi fikset. Året CC Cowboys kommer til Notodden Blues Festival for første gang kunne ikke vært bedre valgt. De populære norske rockeveteranene feirer 30 år i 2020 og skal markere det med ny plate, film og turne. CC Cowboys har etablert seg som et av historiens mest populære norske rockeband både når det gjelder på konsert og på radio. CC Cowboys spiller på Notodden fredag 31. juli.

THE PROVEN ONES

Det nye superbandet i bluesmiljøet i USA for øyeblikket heter The Proven Ones. De består av musikere med bakgrunn i populære band som The Fabulous Thunderbirds og The Mannish Boys og har populære Kid Ramos på gitar. The Proven Ones har nylig vært i studio og spilt inn ny plate som kommer i løpet av vinteren. Bandet spiller blues med trøkk bygget rundt gitarist Kid Ramos, sangeren Brian Templeton, Jimi Bott på trommer, Willie J. Campbell på bass, Jimi Bott på trommer og en supertett blåserekke. Mange vil med glede kjenne igjen Anthony Geraci på keyboard fra årets Notodden og konsertene med The Boston Blues All-Stars.

BJØRN BERGE

Bjørn Berge er en av Norges mest populære bluesartister. Han har en stolt tradisjon for sterke opptredener på Notodden Blues Festival. Han opptrådte med sitt nye elektriske band på festivalen i 2019, men i 2020 så kommer han tilbake slik vi elsker han aller mest: solo og med sine akustiske gitarer. Bjørn Berge har torden i fingrene sine. Det fikk han demonstrert på imponerende vis under hans fantastiske opptreden i Royal Albert Hall i London nylig som del av The Norwegian Blues Adventure.

MIKE ANDERSEN

Den populære danske artisten Mike Andersen returnerer endelig til Notodden Blues Festival. Siden sist har Andersen bygd seg opp som storselgende stjerne i Danmark og som internasjonalt turnerende artist. Andersen har etablert sin egen musikalske stil bygget rundt inspirasjoner fra artister som B.B. King, Johnny «Guitar» Watson, Ray Charles og Al Green. Mike Andersen ga nylig ut en kritikerrost akustisk plate, og skal opptre på Notodden både solo og med band. Begge konserter er lørdag 1. august.

Notodden Blues Festival arrangeres i perioden 30. juli – 2. august, 2020.