Kjøp billetter nå

Gledelig gjensyn og nye bekjentskaper!

Det er ikke få nyheter denne uka, og den største av de er kanskje at Rival Sons vender tilbake til Notodden og NBF2019!

Rival Sons, Monster Mike Welch, The Northern Belle, Jack Broadbent, Kyla Brox, Terry Lehns og Blue Energy til NBF2019! 

Rival Sons slo ned som en bombe på Notodden Blues Festival i 2014. Det går fremdeles gjetord om den konserten. Nå kan vi glede alle de som har etterspurt en ny konsert med dette populære bandet. Rival Sons spilte nylig en utsolgt konsert på Sentrum Scene i Oslo. Lørdag 3. august skal de avslutte festivalkvelden på Notodden. Enkeltbilletter til denne konserten og festivalpass er lagt ut på Ticketmaster. Andre nye artister som annonseres til Notodden i dag er Monster Mike Welch, Spellemann-nominerte The Northern Belle, youtube-susksessen Jack Broadbent, det britiske vokalfenomenet Kyla Brox og hennes band og Notoddens egne favoritter Terry Lehns og nykommerne Blue Energy.

RIVAL SONS

Gjetordene går fremdeles om Rival Sons sin legendariske konsert på Notodden Blues Festival i 2014. Bandet slo ned som en bombe og tok publikum med storm med sin energiske bluesinspirerte rock. Deres live-innspilte videoer fra Notoddens Juke Joint Studio har også vært kjempesuksess for bandet på YouTube.

Det er en glede at vi nå kan annonsere at Rival Sons kommer tilbake til Notodden. Deres popularitet har bare vokst siden sist, og vi har opplevd en endeløs strøm av henvendelse om å få de tilbake. De skal avslutte lørdag kveld i Hovigs Hangar. Vi legger ut enkeltbilletter i tillegg til festivalpass og dagspass til denne konserten. Billettene er lagt ut for salg på Ticketmaster.

MONSTER MIKE WELCH ER ÅRETS SPESIELLE GJEST

Monster Mike Welch har skapt stor furore på Notodden Blues Festival de to siste årene sammen med Mike Ledbetter. De gjorde noen stormende gode konserter og publikum elsket dem. Alle skjønte at de var vitne til noe helt spesielt, og at The Welch Ledbetter Connection skulle ta bluesmusikken til nye høyder.

Sjokket var tilsvarende stort da meldingen om Mike Ledbetters plutselige dødsfall i januar i år. En hel bluesverden var i bunnløs sorg, og det har ennå ikke gitt seg.

Når det verste sjokket hadde gitt seg begynte vi å tenke på muligheten for å bringe Mike Welch tilbake til Notodden og til publikumet som har blitt så glade i ham. Mike Welch ble booket til Notodden Blues Festival første gang som 17-åring i 1997. Han har med det en sentral plass i hjertene våre. Ingenting føles mere riktig i år enn å få Mike Welch tilbake som vår helt spesielle gjest. Welch er fra Boston, så det er naturlig at han skal spille med Anthony Geraci & The Boston Blues All-Stars, men publikum vil også oppleve Monster Mike Welch på scenen i andre sammenhenger gjennom årets festival.

THE NORTHERN BELLE INNTAR FOLK & BLUES STAGE

Det skyller en bølge av norsk kvalitetscountry- og americana over landet, og blant pionerene i denne nye bevegelsen finner vi The Northern Belle. 

Helt siden bandet spilte sin første konsert i 2013, og platedebuterte i 2015, har de vært sentrale i å lede an denne bølgen, og med nytt kritikerrost album er de mer aktuelle enn noen gang. «Blinding Blue Neon» har blant annet fått terningkast 6 i Aftenposten og skaffet bandet en velfortjent Spellemann-nominasjon.

Tromsø-jenta Stine Andreassen leder på forbilledlig vis an i The Northern Belle. For oss i Telemark er det stas å kunne si at Marie Tveiten fra Seljord er med i denne festen av et band på gitar og kor, og for bluesfolket er det ekstra hyggelig å registrere at Yngve Jordalen og Bjørnar Ekse Brandseth fra det Union Blues Cup-vinnende bandet Yngve & His Boogie Legs er sentrale medlemmer i The Northern Belle. Yngve & His Boogie Legs vant «bluescupen» på Notodden Blues Festival i 2011. Da de i kjølvannet av denne seieren reiste Norge på kryss og tvers som Union Blues Band 2012 skaffet de seg en horde med fans rundt om på norske bluesklubber og festivaler. Selv patriotiske amerikanere og litt stramme mellom-Europeere ble sjarmert i senk da de deltok på International Blues Challenge i Memphis og European Blues Challenge i Toulouse, Frankrike vinteren og våren 2013.

The Northern Belle har skapt et sjarmerende og egenartet musikalsk univers med utsøkt vokal, hardingfele og lapsteel-gitar. Bandet har beina plassert mellom sammenfallende sjangre som country, folk og pop, og har tydelig latt seg inspirere av helter som Townes Van Zandt, Emmylou Harris, Dolly Parton, The Jayhawks og First Aid Kit. 

Nå er det det nye albumet «Blinding Blue Neon» som gjelder. Plata har skaffet dem nominasjon til Spelleman 2019 og en endeløs rekke imponerende plateanmeldelser. Gjør dere klare til å bli trollbundet. En konsert med The Northern Belle Notodden Blues Festivals intime Folk & Blues Stage blir en sjelsettende opplevelse.

KYLA BROX BAND

Dette er en Norgesdebut som du må få med deg. Du vil angre hvis du ikke oppdaget Kyla Brox på Notodden. Vi oppdaget Kyla Brox Band under årets International Blues Challenge i Memphis, Tennessee i januar. Hun representerte England i denne viktige bandkonkurransen, og gjorde et umiddelbart inntrykk på oss. Notoddens representanter oppfattet dette engelske bandet som det beste i hele konkurransen, og vi bestemte oss for å ta kontakt. Publikum på Notodden kommer til å elske dette bandet. Kyla Brox har en helt fantastisk sangstemme, og hun omtales som «the First Lady of the British Blues». Kyla Brox Band har nylig sluppet albumet «Pain & Glory» til fantastiske anmeldelser i britisk presse.

JACK BROADBENT

Mange har fått med seg bluesartisten Jack Broadbent på youtube. Vi har hatt utallige henvendelser fra vårt publikum med linker til Broadbents videoer. De har alle inneholdt superentusiastiske ønsker om at de må få oppleve denne artisten på Notodden. Jack Broadbent er solo bluesartist med en musikalsk stil bygget rundt røffe slidegitar-riff og en imponerende energisk opptreden. Jack Broadbent har bygget sin karriere fra utallige gateopptredener til å bli en fast gjenganger på store festivaler. Montreux Jazz Festival omtalte han som «the new master of the slide guitar». Broadbent har gitt ut tre album og hans videoer er sett mere enn 10 millioner ganger på youtube. Vær påpasselig med å få med deg den unike opplevelsen det er å se en konsert med det britiske slidegitar-fenomenet Jack Broadbent.

TERRY LEHNS – NOTODDENS EGNE FAVORITTER

Terry Lehns holder stand som Notoddingenes egne musikalske favoritter. Å se dem på hjemmebane er en helt spesiell opplevelse. Mange tilreisende har blitt smittet av denne entusiasmen etter å ha opplevd dem på festivalens Folk & Blues-scene. Der stiller de også i år og de har lovet en heidundrende konsert. Det ryktes at den gamle gullrekka i bandet samles på nytt med Runar Boyesen, Trond Ytterbø, Marianne Tovsrud Knutsen, Knut H. Slettemo, Tor Egil Skaar og Paal Øymo. Vi har også fått med oss at Notoddens egen strengemester Olav Torgeir Kopsland stiller «bevæpnet» med diverse strengeinstrumenter. Det er klart for transatlantisk musikalsk lapskaus slik bare Terry Lehns kan lage den. 

BLUE ENERGY

Blue Energy er de nye superheltene i bluesmiljøet på Notodden.  Blue Energy er et band med ungdommer i alderen 15 – 17. Bandet tar sin blues på alvor og har klassiske låter som «Mannish Boy» av Muddy Waters og «Crossroad Blues» av Robert Johnson på repertoaret. Av deres mange uttalte inspirasjonskilder finner vi også ZZ Top, Led Zeppelin, Lynyrd Skynyrd, Whitesnake og Guns ‘N’ Roses. Bluesrocken står deres hjerte nær og Billy F. Gibbons fra ZZ Top er et uttalt forbilde i så måte. Medlemmene i Blue Energy ønsker å være en inspirasjonskilde for andre ungdommer i Notodden til å spille i band og oppdage den organiske musikken. Når vi ser deres smittende spilleglede og entusiasme på scenen, så er vi sikre på at de kommer til å lykkes med det. Blue Energy består av Halvor Haukvik (vokal), Alexander Aarnes Østbye (gitar), Erlend Sletta (trommer), Eskil Boyesen (keyboard), Torstein Søhol Rokne (gitar) og Sebastian Farstad Lien (bass).