Kjøp billetter nå

Billettinformasjon

HENNING KVITNES & GUTTA TIL «SOMLIGA-KONSERTEN» 2020

Den folkekjære artisten Henning Kvitnes med bandet Gutta skal spille på gratiskonserten «Somliga går med trasiga skor» som markerer avslutningen av Notodden Blues Festival 2020. «Somliga går med trasiga skor» er blitt en svært populær del av festivalen og en merkevare for Notodden Blues Festival. «Vi takker for bruken av byen og overleverer sentrum tilbake med denne hyggelige avslutningen som er åpen for alle. Henning Kvitnes er en folkekjær artist som appellerer til svært mange. Det blir garantert folksomt og stemningsfullt i Hovigs Hangar denne dagen,» sier festivalsjef Jostein Forsberg.

«Somliga-konserten» som den blir kalt på folkemunne, arrangeres for 11. gang søndag 2. august 2020 og er et samarbeid mellom Notodden Blues Festival og norsk fagbevegelse tilknyttet LO. Konserten er gratis for alle og samler rundt 3000 mennesker til en hyggelig og folkelig avslutning av fire heftige bluesdager på Notodden. «Det er utrolig flott at vi kan ha dette unike tilbudet år etter år,» sier Forsberg.

Etter hans fantastiske feiring i fjor av 40 på veien og utsolgte hus over alt, skulle man tro at hele Norges Henning Kvitnes skulle ta det litt med ro. Men Kvitnes er full av energi og samler bandet Gutta på nytt og legger ut på ny turne. Henning har sanger og publikumsfavoritter nok til å fylle flere turnéer, og konserten på Notodden vil by på en blanding av nye sanger, de mest kjente hit-låtene og noen glemte eller gjemte perler fra hans meget store katalog.

Henning Kvitnes har bygd opp en trofast fanskare som kommer igjen og igjen på konsertene for å høre monsterhits som «Evig Eies», «Sånne som oss», «Back to little Eden», «Til fots over Grønland», «Ut å vekke sola», «Opp fra veien ned», «Jenta i änglagård», m.fl.

«Vi i gruppa som jobber med Somliga-konserten har lenge ønsket oss Henning Kvitnes. Nå har vi fått det til, og håper at dette vil glede mange. Vi er glade i Notodden, og dette er solidaritetsjobbing i praksis. Kvalitetskultur gjøres tilgjengelig for folk flest, og det samles inn penger til Norsk Folkehjelps nødsarbeid i inn- og utland. Dette er et arbeid vi er stolte av, og vi håper at vi ser veldig mange på Somliga-konserten til sommeren,» sier Lars Johnsen som leder gruppa som jobber med dette hele året.

Tidligere artister som har opptrådt på denne konserten inkluderer Reidar Larsen, Kåre Virud, Odd Nordstoga, Ingebjørg Bratland, Steinar Albrigtsen, Damer i Blues, Bjørn Eidsvåg, Michael Wiehe, Anne Grete Preuss, Carolyn Wonderland, Jack Vreeswijk, Notodden Blues Band, m.fl.