Kjøp billetter nå

Larkin Poe erstatter The Como Mamas med Damer i Blues

Larkin Poe erstatter The Como Mamas med Damer i Blues

Gospelgruppa The Como Mamas har dessverre avlyst sin Europaturne og kommer dermed ikke til Notodden Blues Festival. De var satt opp i en dobbelkonsert med de populære norske bluesfavorittene Damer I Blues. «Vi har kjemperaskt klart å få til en meget god erstatning ved at søstrene Rebecca og Megan Lowell fra Larkin Poe stepper inn for The Como Mamas. Det blir en konsert med en litt annen karakter, men det blir en minst like aktuell og eksklusiv opplevelse for publikum. Larkin Poe er den store snakkisen i bluesverden akkurat nå,» sier festivalsjef Jostein Forsberg. 

Det er således duket for en enestående og helt unik hendelse når bluesens nye storstjerner LARKIN POE og skal møte de norske bluesfavorittene Rita Engedalen og Margit Bakken i DAMER I BLUES til konsert i Notodden teater fredag 2. august. «Vi flyr inn Rebecca og Megan en dag tidligere enn planlagt for deres bandkonsert som er hovedscenen lørdag. Helt siden vi lanserte Larkin Poe til festivalen før jul, har vi fått mange henvendelser på om Larkin Poe også skal spille duo-konsert. Vi har hele tiden måttet svare at så ikke var tilfelle, men nå skjer det altså. Vi vet derfor at dette står på ønskelista til mange blant vårt publikum. Vi beklager at The Como Mamas avlyser turneen. Kjøpte billetter gjelder fremdeles. De som ikke ønsker å oppleve den nye oppsetningen, kan henvende seg til oss og få refundert sin billett,» sies det fra festivalledelsen. 

Larkin Poe er et av de heteste bluesnavnene akkurat nå. Bandet gjør kjempesuksess på festivaler på begge sider av Atlanteren. Det helt spesielle ved denne konserten er at frontfigurene i Larkin Poe, søstrene Rebecca og Magan Lowell, skal gjøre en supersjelden duo-opptreden.

Selv om søstrene får enorm oppmerksomhet ved å legge ut videoer der kun de to spiller klassiske blueslåter og andre kjente musikkstykker, så er det bandet som gjelder på konsert. Akkurat denne konserten på Notodden ser ut til å bli den eneste gangen i sommer det er mulig å se Larkin Poe i duoformat. Det blir blues inn til beinet slik bare Rebecca og Megan Lowell kan det, og en hendelse som man ikke bør gå glipp av.

De aller fleste av oss kjenner til Damer I Blues og alt det de står for. De er i det desiderte toppskiktet av Norges mest populære bluesartister. De har en appell som går langt utover Norges grenser. Rita og Margit har truffet en nerve hos publikum gjennom å formidle det sterke budskapet om bluesdamene som i sin tid både skrev, spilte og sang låter, men som ikke fikk friheten til å formidle dette ut til folket. Rita Engedalen er Spellemanprisvinner og har mottatt mange «høyt hengende» priser for sitt musikalske arbeid og sine musikalske prestasjoner.

Det er alltid fullt hus når de spiller på Notodden Blues Festival. Det er i seg selv en stor opplevelse å se dem i Notodden teater med gode sitteplasser, topp lydforhold og god kontakt med scenen. Når våre egne Damer i Blues med sine faste musikere Morten Omlid og Eskil Aasland møter Larkin Poe i Notodden Teater fredag 2. august, er det noe Notodden Blues Festival er stolte av å ha på programmet.

Det er blir en stor opplevelse i en konsert som holdes i tre avdelinger der Damer i Blues og Larkin Poe spiller hver sin avdeling før det hele skal avsluttes med en finale der de spiller sammen. Dette blir stort!