Kjøp billetter nå

Oppdateringer fra festivalkontoret!

Oppdateringer fra NBF-kontoret

Vi har så vidt begynt å lande litt etter årets enorme begivenhet. Det er ingen tvil om at den festivalen vi presenterte for dere i år, var både velkommen og ønsket, og sammen så gjorde vi det til en suksess. Totalt ble det gjennomført over 130 konserter med mer enn 100 artister på disse fem dagene, og mer enn 30.000 besøkte arrangementene våre i løpet av disse dagene. Det er vi ganske stolte av!

Vi er godt i gang med planene for 2020, og det strømmer inn både med artistønsker og artister som ønsker seg til Notodden. Vi gjorde en undersøkelse blant dere på Facebook, og det kom inn over 700 artistforslag! Det jobbes kontinuerlig på kontoret for å imøtekomme så mange ønsker som mulig og vi gleder oss til å presentere de første artistene for dere – allerede denne måneden!

Resultatene etter årets festival gir oss absolutt grunn til å smile om dagen. Etter fjorårets krisetall gikk vi ut og spurte hva dere, vårt publikum, ønsket at vi skulle endre på – hva måtte til for at publikummet skulle komme tilbake og benytte seg av festivalen. Vi samlet tilbakemeldingene og lagde en seks punkts tiltaksplan for endringene, og dette var punktene:

  • Musikalsk profil
  • Kostnadsreduksjon
  • Publikumsopplevelsen
  • Frivilligheten
  • Administrasjonen
  • Hele Notodden skal med!

Alle punktene ble jobbet mye med; vi åpnet den musikalske profilen og booket store norske band med en bredere appell. Vi reduserte kostnadene våre på så å si alle punkter. Publikumsopplevelsen skulle bedres med lavere priser på pass og camping, flere boder i Storgata og forbedret betalingsløsning. Det skulle bli bedre å være frivillig for NBF, og vi skulle vurdere behovene inn i administrasjonen. Vi jobbet også for å få med flere aktører i Notodden. Vi har svart ut og forbedret alle disse punktene, selv om vi ikke kom helt i mål med alt vi ønsket å gjøre.

Vi gikk også ut og utfordret publikummet lokalt om å stille opp – det var viktig å vise tildelingsmyndigheter både lokalt og nasjonalt at NBF fortsatt har en sentral plass i festivalfeltet i Norge. Og det er jo ingen tvil om at publikum svarte. Det var liv og røre på hver en krik og krok i Notodden første helgen i august – og det gjorde godt å se hvor varmt alle endringene ble tatt imot.

Den 20. november lanserer vi de første artistene til NBF2020 samtidig som vi slipper et førjulssalg på en knippe festivalpasset! Vi følger også opp folkemøtene fra i fjor med et nytt møte samme dagen kl. 19.00 i Juke Joint Studios på Bok & Blueshuset. Følg med på Facebook for oppdateringer på arrangementet.

Larkin Poe 2019


Mike Welch 2019


Eric Gales 2019