Kjøp billetter nå

Shemekia Copeland til NBF 2020!

Programmet til bluesfestivalen neste sommer begynner å ta form nå i god tid før jul. Blues superstjerne og offisiell «Queen of the Blues», Shemekia Copeland, er ny booking til Notodden Blues Festival 2020.

BLUES SUPERSTJERNE SHEMEKIA COPELAND NY BOOKING TIL NOTODDEN

Shemekia Copeland kommer med nytt album neste sommer, og forventningene vil være store på åpningsdagen torsdag 30. juli når hun entrer hun scenen i Hovigs Hangar et stykke ut på kvelden. Copeland føyer seg fint inn på en foreløpig artistliste som allerede nå inkluderer favoritter som Jimmie Vaughan, CC Cowboys, Bjørn Berge, Henning Kvitnes og Mike Andersen. Shemekia Copeland er den moderne bluesmusikkens store dronning. Det er i dag ingen over og ingen ved siden av henne blant kvinnelige bluesartister. Da Koko Taylor døde inntok Copeland tronen, og ingen er henne rangen stridig. Som datter av blueslegenden Johnny Copeland er hun født inn i bluesen, og hun er fra naturens side utstyrt med en vulkan av en sangstemme. Copeland spilte sist på Notodden Blues Festival i suksessåret 2015.

 

Valgte den beste                                                                                                                                                

«Vi valgte rett og slett den beste når vi skulle lansere vår første kvinnelige artist på programmet for 2020. Shemekia Copeland er Blues, Americana, Rock, Soul og Gospel i en kjempestor kraftpakke. Vi er veldig glade for at hun valgte oss på et tidspunkt da hun skal ut og lansere nytt album. Personlig synes jeg Shemekia er bedre enn noen gang. Dette er godt nytt for vårt publikum,» sier festivalsjef Jostein Forsberg som kan opplyse om at et rabattert julesalg av festivalpass allerede er i gang på Ticketmaster. «Det er lurt å benytte seg av dette tilbudet før prisen øker etter jul,» sier Forsberg.

Shemekia Copeland er enestående blant bluessøstre hva gjelder, plateutgivelser, hederspriser og prestisjetunge festivalopptredener. Hun har vunnet Blues Music Awards hele 8 ganger, vært nominert til 3 Grammy og sunget med storheter som Eric Clapton, B.B. King, Buddy Guy, Santana, Bonnie Raitt, Keith Richards med flere, og i 2011 ble hun kronet av Koko Taylors datter som arvtaker av Koko Taylor sin offisielle tittel som «Queen of the Blues» foran 90 000 publikummere på Chicago Blues Festival.

 

Utvider med Americana                                                                                                                  

Shemekia Copeland mottok to Blues Music Awards for sitt forrige album «America’s Child». Det albumet viste en ny Shemekia Copland som hadde valgt å dra til Nashville for å spille inn for første gang. Med gjesteartister som John Prine, Emmylou Harris og Rhiannon Giddens fikk albumet et uventet preg av Americana. Det er noe som fortsetter på det nye albumet. Det er ikke uten grunn at hun har valgt Nashville nok en gang som innspillingssted, og det dukker opp flere artister med Nashville-tilknytning på den kommende plata. Shemekia Copeland passer dermed perfekt inn i Notodden Blues Festivals noe åpnere musikalske profil og vellykkede inkludering av Americana.

 

Intimkonsert i Notodden Teater                                                                                                          

Det er et gjensidig nært forhold mellom Shemekia Copeland og Notodden. Shemekia opptrådte på Notodden Blues Festival første gang som 22-åring allerede i 2001. «Vi er stolte over de tette båndene som er knyttet mellom oss og Shemekia Copeland. Gleden over at hun skal tilbake til Notodden i 2020 er gjensidig. Hun skal opptre på åpningsdagen, pluss at hun skal gjøre en eksklusiv intimkonsert i Notodden Teater. Vi fikk gode tilbakemeldinger på at vi igjen tok i bruk Notodden teater til konserter. Den skal vi fortsette med, og på festivallørdagen kan publikum uforstyrret og tett på nyte «bluesens førstedame» i full utfoldelse. Det blir en opplevelse i tråd med Luther Allison sin nå legendariske konsert samme sted «in the good old days»!   

Billettene til denne konserten kommer på nyåret. Her vil det være enkeltbilletter til salgs, og tilgang med pass kun ved ledig kapasitet. 

Notodden Blues Festival 2020 arrangeres i perioden 30. juli – 2. august.