Kjøp billetter nå

Store nyheter fra bluesleiren i Notodden

ULF LUNDELL, THE FABULOUS THUNDERBIRDS OG NY AMERICANA-SCENE PÅ NOTODDEN

Ulf Lundell, svenskenes kanskje største rocklegende gjennom tidene, kommer til Notodden Blues Festival lørdag 3. august. Det gjør også de amerikanske favorittene The Fabulous Thunderbirds. Athony Geraci & the Boston Blues All-Stars og norske Tove Bøygard er også nye til årets program. Samtidig kan festivalen bekrefte at ryktene som har versert om en ny Americanascene er sanne. Programmeringen her involverer populære band som Byting, The Boots Band, Hardhaus, Spinning Wheels, Wild Whens, m.fl.

ULF LUNDELL

Tre og et halvt år etter at den svenske rockestjernen og poeten Ulf Lundell bedyret at han hadde holdt sin siste konsert, er mannen klar for en ny sommerturne, en turne som også bringer han til Notodden Blues Festival for å gjøre sin eneste Norgeskonsert i år. Lundell skal opptre på den store festivallørdagen 3. august.

Nyttårsaften 2015 satte Lundell et punktum for sin karriere som liveartist på Göta Lejon i Stockholm. For utsolgt hus ga Lundell sin siste konsert gjennom 3 timer med låter fra sin lange karriere. Tiden borte fra musikken har blitt brukt til å skrive romanen «Vardager», som kom ut i fjor og til å jobbe som billedkunstner. Lundell har ikke ligget på latsiden, for i 2018 kom det også et nytt album, Skisser, som er et dobbeltalbum med hele 27 låter.

Likevel, sirkushesten savnet etter hvert sin manesje, og i januar ble det annonsert at Lundell skulle ut på en sommerturne i 2019. Til sammen blir det 15 konserter i Sverige, og nå legges altså Notodden til på listen. Konserten på Notodden blir den eneste Ulf Lundell holder i Norge i år.

Ulf Lundell har en stor og trofast fanskare som følger han overalt. Mange har rukket å se både 200 og 300 av hans konserter.  Konsertene varer gjerne i tre timer, og Lundell har en energi på scenen som mang en yngre artist kunne ønske seg. Som en Springsteen eller Jagger gir han jernet kveld etter kveld, tilsynelatende upåvirket av at han kunne hevet alderspensjon med god samvittighet. Det blir garantert en fantastisk og energifylt konsert på Notodden med Ulf Lundell lørdag 3. august.

NY AMERICANA-SCENE, NY SINGEL OG VIDEOPREMIERE

Ryktene har gått om en ny americana-scene på Notodden Blues Festival. Vi kan nå bekrefte at det stemmer. Vi mener alvor med vår nye scene. «Det skjer mye spennende på roots-/americanafronten over hele landet om dagen. Særlig spenstig og aktivt er roots og americanamiljøet i Telemark. Vi synes det som skjer er utrolig spennende og har invitert med oss dette miljøet som produserer plater som strømmes i 100 tusener og som holder konserter over hele landet», sier festivalsjef Jostein Forsberg.

Han legger til at miljøet selv har vært med på å planlegge det kunstneriske innholdet på scenen, og at festivalen tok initiativet til å samle musikere i studio fra både blues og rootsmiljøet i regionen for å se hva som kunne skje. «Det er viktig for oss at det ligger kunstneriske ambisjoner bak ting vi gjør. Vi ønsker, om mulig, å være en plattform for kunstnerisk utvikling i regionen», sier Forsberg

Til sammen 17 musikere og sangere samlet seg i Juke Joint Studio og spilte inn en versjon av The Rolling Stones sin klassiker «Dead Flowers». Det ble høy stemning i studio og en skikkelig forbrødring av blues og rootsmiljøene. Resultatet foreligger i dag i form av en single og en video. «Det har vært en utrolig spennende prosess, der musikken har fått en umiskjennelig identitet av både blues og country. Dette er musikalsk og kreativt spennende og peker inn i framtida for det regionale musikklivet på en svært interessant måte som vi håper . Når så gode musikere og to så sterke musikalske miljøer samarbeider på denne måten, så gleder vi oss til fortsettelse. Vi er ville av begeistring!», sier festivalledelsen.

Artister som blir å oppleve på den nye scenen er aktuelle artister som Byting, The Boots Band, Hardhaus, Spinning Wheels, Wild Whens, m.fl. Flere av disse er plateaktuelle nå i disse dager. Billettene til den nye scenen er i salg på Ticketmaster fra i dag.

THE FABULOUS THUNDERBIRDS LAGER ALLTID FEST

The Fabulous Thunderbirds er alltid et populært innslag på Notodden Blues Festival. NÅR Kim Wilson og «Tordenfuglene» entrer scenen så blir det fest. Det slår aldri feil. Dette populære Texasbandet er et av de bandene som har solgt flest billetter til Notodden Blues Festival gjennom den rike festivalhistorien. De skuffer neppe denne gangen heller.

Notodden Blues Festival kan i dag også presentere Anthony Geraci and the Boston Blues All-Stars til Notodden Blues Festival 2019. Det blir Norgesdebut for bandet som er nominert til Blues Music Awards 2019 i hele 6 kategorier. Anthony Geraci har en lang og imponerende karriere som inkluderer han som originalt medlem av Ronnie Earl & the Broadcasters og Sugar Ray & the Bluetones og plateinnspillinger med Big Walter Horton, Carey Bell, Odetta, Big Jack Johnson, Charlie Musselwhite, Kim Wilson, Welch/Ledbetter, m.fl. Anthony Geraci & the Boston Blues All-Stars har med seg Michelle «Evil Gal» Willson som spesiell gjest. Michelle Willson opptrådte på Notodden Blues Festival i 1999.

VIDAR BUSK, DANIEL ERIKSEN OG STIG SJØSTRØM

Norges tøffeste blues combo! Både Hound Dog Taylors band og RL Burnsides trio, besto av to gitarer og et trommesett. Her kommer to av landets ledende bluesgitarister, Vidar Busk og Daniel Eriksen, med trommeslager Stig Sjøstrøm i ryggen og serverer hemningsløs boogie, vintage rock 'n roll og sofistikert blues med mye trøkk og humor. 

TOVE BØYGARD

Den norske kritikerfavoritten Tove Bøygard er også klar for Notodden 2019. Bøygard, som har høstet ovasjoner og bøttevis med 6’ere og 5’ere i pressen for sin nye plate «Jord», skal spille med sitt band av supermusikere skal opptre på festivalens Folk & Blues Stage lørdag 3. august.

«Vi har nå et festivalprogram på gang for 2019 som er virkelig bra. Når vi i tillegg til de over nevnte nye signeringene, allerede har programfestet artister som Supersonic Blues Machine med Billy F. Gibbons fra ZZ Top, Eric Gales, Joe Louis Walker, Dumdum Boys, Bigbang, Larkin Poe, Bjørn Berge Electric Band, Walter Trout, rockelegendene Joe Lynn Turner og Doogie White med Come Taste The Band og 40-års jubileumskonsert med Notodden Blues Band, da ligger det an til stor festivalfest på Notodden 1. – 4. august. Vi gleder oss stort nå. Notodden Blues Festival 2019 blir gøy!», melder festivalledelsen.